Keskiviikkona järjestetyssä Jussi-gaalassa parhaan miessivuosan palkinnon sai näyttelijä Chike Ohanwe roolisuorituksestaan elokuvassa Aurora.

31-vuotias Ohanwe piti koskettavan kiitospuheen, joka nousi nopeasti yhdeksi Jussi-gaalan puhutuimmaksi aiheeksi.

– Vuonna 2020 Suomi sai ensimmäisen tummaihoisen Jussi-palkinnon voittajan, Ohanwe aloitti vaikuttavan puheensa ja sai heti valtavat aplodit.

Puheessaan Ohanwe muun muassa kiitteli vuolaasti vanhoja opettajiaan ja kertasi hänen lapsena aloittamaansa näyttelijänuraansa.

– 11-vuotiaana aloitin tekemään teatteria ja tiesin tavallaan sieltä lähtien, että jos haluan tehdä tästä uran, mun pitää painaa tosi paljon duunia, Ohnawe muisteli.

– Elän tällä hetkellä sellaista hetkeä, jota mun lapsuudessa ei ollut. Ja sen takia tämä menee ehkä sille pikku-Chikelle, joka saa ehkä sen helpomman tien, kuin mitä minulla oli.

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sosiaalisessa mediassa lukuisia onnitteluja kerännyt Ohanwe päätti puheensa ytimekkäästi viitaten Black Panther -hittielokuvan kuvitteelliseen Wakanda-maahan.

– Ja ylipäätään se, että goddamn, hoidetaan homma himaan. Mä olen yksin, mutta mä en ole eka. Wakanda forever!

Lue myös:

Tähtinäyttelijä Mimosa Willamo laukoo suoran mielipiteensä Jussi-gaalan järjestelyistä – ”Eikö tää vuosi ole tarpeeksi outo?”

Jukka Hildén murtuu kyyneliin televisiossa – ”Isä ja pikkuveli kärsivät alkoholismista ja yrittivät itsemurhaa”

Sara Chafak keskellä kohua! Somekuvat paljastuivat muiden ottamiksi – ”Kaikki ei aina ole totta”