Laulaja Erika Vikman, 30, suuntasi lääkärirakkaansa kanssa ulkomaille intensiivisen keikkakesän jälkeen.

Lomalla aktiivisena sosiaalisessa mediassa pysynyt laulaja on jakanut Instagram -tarinoihinsa kuvia ja videoita matkan varrelta.

Erikan lomakohteena on selvästi Välimeren äärellä sijaitseva maa.

Laulaja on yhdessä rakkaansa kanssa innostunut liikkumaan toden teolla, sillä vastikään Instagramiin ladatussa kuvasarjassa hän kertoo vaeltaneensa 30 kilometriä.

– 30 km vaellus sijainnissa maailma, Erika kirjoittaa julkaisunsa yhteyteen.

Voit katsoa Erikan kuvat alapuolelta.

Erika ajoi hirvikolarin ennen ulkomaanmatkaansa.

– Viime yönä ajoin moottoritietä Tampereelta Helsinkiin. Tie oli pimeä ja ilmassa vallitsi sankka sumu. Ajoin siksi normaalia varovaisemmin, Erika kertoo.

Erika kertoo ettei hän ehtinyt reagoida kovan nopeuden ja sumun vuoksi.

– Yhtäkkiä motarin loppusuoralla näen konepeltini edessä ison eläimen – hirvi tai kookas peura. Ja PAM! Eläin lentää kaaressa katveeseen.

– En ehtinyt reagoida mitenkään (sumu + n. 100km/h), Erika kertoo seuraajilleen.

Erika oli selvästi järkyttynyt tapahtuneesta ja samaan aikaan hän tunsi pahaa oloa eläimen puolesta.

– Pysäytin auton ja tärisevin käsin googlasin heti, että mitä tässä nyt pitää oikein tehdä. Ei henkilövahinkoja, mutta iso eläin kituu jossain, ja pahimmassa tapauksessa lähtee ontumaan takaisin sumuiselle ajoväylälle.

Erika soitti hätänumeroon ja sai teostaan hyvää palautetta.

– Soitin hätänumeroon ja siellä sanoivat, että kuuluukin soittaa. Eläin etsitään, jotta pääsee kärsimyksistään ja eliminoidaan uudet vaaratilanteet.

Mersu otti yllättävän vähän osumaa pamaukseen ja eläimen kokoon nähden ja minä ja kartanlukija Peppi säästyttiin vaurioitta, Erika päättää kirjoituksensa sydän -emojin kera.