Alppihiihtäjä Kalle Palanderin vaimona tunnetuksi tullut Riina-Maija Palander julkaisi hiljattain omalla Instagram-tilillään kuvan, jonka yhteydessä hän avautuu elämästään kartanon omistajana.

Palanderit ostivat Virossa sijaitsevan Ontika-kartanonsa vuonna 2011 ja ovat pyörittäneet talossa kesäisin majataloa ja ravintolaa. Kartanon päärakennus on peräisin vuodelta 1855 ja Palanderit ovat kunnostaneet sitä kiireisten aikataulujensa puitteissa.

Nyt Riina-Maija toteaa hyväksyneensä sen, ettei ehkä koskaan saa kartanon kunnostustyötä valmiiksi.

Riina-Maijan julkaisemassa kuvassa kartanoa peittää paksu sumu.

– Jokakeväinen spooky ilmiö kartanolla. Meri nostaa sakean sumun, hiljaisuus on käsin kosketeltavaa, Riina-Maija kirjoittaa.

– Vaikka välillä oon täysin loppu tän järjettömän työmaan kanssa, nää silmien eteen piirtyvät kuvat on sen arvoista, hän jatkaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Vaikka kartano ei ehkä koskaan ehtisikään valmistua Riina-Maijan elinaikana, on nainen päättänyt, että kartanon historia tulee jatkumaan.

– Kartanoa rakennettiin 50 vuotta, mä oon hoitanut sitä nyt 10 vuotta. Tässä mittakaavassa en siis järin kauaa. Oon jo luopunut toiveesta saada jotain valmiiksi joskus. Mutta teen sen minkä voin, mun jälkeen jatkaa joku toinen, Riina-Maija kuvailee.

– Mutta kartano pysyy. Sen oon varmistanut, hän päättää postauksensa.

Lue myös:

Riina-Maija Palander avautuu voimannuttavasta kohtaamisesta: ”Tunneherkkänä ihmisenä välitän valtavasti ihmisistä”

Riina-Maija Palander julkaisi lohduttoman kirjoituksen äitienpäivänä: ”Ehkä jonain päivänä minäkin olen juhlan arvoinen”