Sunrise Avenue -yhtyeen keulahahmosta Samu Haberista, 44, julkaistaan Forever Yours -niminen elämänkerta, jonka on kirjoittanut palkittu jääkiekkotoimittaja Tuomas Nyholm. Kirja julkaistaan 14. lokakuuta ja sen ennakkomyynti alkaa tänään maanantaina 10. elokuuta.

Kirjan kustantavan Otavan mukaan kirja on herättänyt jo etukäteen kiinnostusta myös kansainvälisesti, ja se on käännetty saksaksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Haberin ja Sunrise Avenuen tarina on tullut koko kansalle tutuksi, kun laulaja viime syksynä kertoi urastaan avoimesti Vain elämää -ohjelmassa. Aluksi levy-yhtiöiden ovet eivät meinanneet millään aueta, mutta Haber ei lannistunut sadannesta hylkäyksestä vaan toteutti unelmansa.

Menestyksellä oli kuitenkin myös hurja kääntöpuolensa ja Haber on avautunut julkisesti kärsimästään ahdistuksesta ja päihdeongelmasta.

Haber toivoo kirjan lehdistötilaisuudessa, että kirja toimisi esimerkkinä siitä, mitä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä, jos haluaa tavoitella unelmiaan.

– Toivottavasti tämä tarina inspiroi jotakuta junioria uskomaan itseensä ja toteuttamaan hullua unelmaansa vastatuulista huolimatta. Ehkä hän voisi tosin välttää muutaman karikon, joille itse ajauduin, hän sanoo.

– Tosin myös virheet kuuluvat elämään ja niistä voi saada tärkeää oppia. Osalle voi jälkeenpäin jopa nauraa kirja kourassa kippurassa lattialla.