Viime lauantaisessa Selviytyjät Suomi Extrassa juontajat Alma Hätönen ja Kimmo Vehviläinen keskustelivat yhdessä meikkitaiteilija ja drag-artisti Aarni Mikkolan kanssa ohjelmassa puhuttaneesta naisten liitosta ja sen aiheuttamasta keskustelusta.

Hätönen toteaa heti ohjelman alussa, että Vehviläisellä on mennyt aika pahasti tunteisiin se, että puhutaan naisten liitosta.

– Vaikka miehillä on ollut liittoja joka ikisellä kaudella, Alma lisää.

– Eikö nyt ole vuosi 2021 ja tasa-arvo eikä sukupuolella ei ole mitään väliä? Saako tuollaista enää edes sanoa ääneen, että perustetaan naisten liitto? Vehviläinen puolestaan pohtii.

– Jos siellä sanotaan, että perustetaan miesten liitto ja äänestetään kaikki naiset ulos, siitä nousisi kauhea haloo, että mitä ihmeellistä sovinismia tämä tämmöinen on! Vehviläinen jatkaa.

Hätösen muistelee, että aiemmilla kausilla miehet ovat äänestäneet naisia pois, vaikka ääneen ei varsinaisista miesten liitoista olisi puhuttukaan.

– Puhutaan siitä, että äänestetään ”heikoimmat” veks, mikä on myös ääretöntä aliarvioimista. Vaikka siitä ei ole puhuttu, että naiset pois, naiset on kuitenkin kaikki laitettu siihen ”heikkoon” porukkaan, Hätönen sanoo.

Mikkola selittää vallitsevaa tilannetta Selviytyjissä sillä, että naiset ovat kyllästyneet siihen, että yksi mies ottaa aina ohjat pelissä.

– Sen takia nyt on girl power ja, että otetaan yhdessä valta tästä pelistä ja äänestetään äijät ulos! Mikkola vaahtoaa.

Hätösen ja Mikkolan vuolaat puheenvuorot asiasta saivat Vehviläisen mietteliääksi.

– Tuo oli niin hieno puheenvuoro, että en pysty sanomaan tuohon mitään. Haluan pyytää kaikilta Suomen naisilta anteeksi ja ajatelkaa, jos olis kolme naista finaalissa, niin olisihan se aika hienoa! Vehviläinen toteaa viimein.

Lue myös:

Selviytyjissä huijatuksi tullut Kerttu Rissanen kuvailee avoimesti oloaan: ”Kurja, yksinäinen, tyhmä ja huijattu”

Kohun keskelle joutunut Aki Manninen kritisoi rajusti feministejä: ”Se oli heidän puolelta miesvihaa minua kohtaan”