Juontaja ja missi Shirly Karvinen on monen vuoden ajan ilahduttanut suomalaisia kuuntelijoita useilla eri radiokanavilla. Toukokuussa Karvinen kuitenkin ilmoitti julkisuudessa jättäytyvänsä pois radiotyöstä, mikä on aiheuttanut suurta surua naisen fanien keskuudessa.

Kuluneina kuukausina Karvinen on saanut someseuraajiltaan runsaasti viestejä koskien lopettamispäätöstään. Vasta nyt hän kokee olevansa valmis avaamaan syitä sille, miksi jätti rakastamansa työn.

Karvinen on julkaissut oman Instagram-tilinsä Stories-osioon pitkän tekstin, jossa hän kertaa tapahtumia.

– Oon oikeasti tosi häkeltynyt siitä, miten saan edelleen päivittäin viestejä liittyen radioon, mutta samalla oon vähän surullinen siitä, etten oo avannut miksi jäin kesällä tauolle, Karvinen toteaa Instagramissa.

Heti perään Karvinen painottaa kokevansa tärkeäksi viimein kertoa, millaisia myönteisiä vaikutuksia radiosta pois jäämisellä on omaan hyvinvointiin ollut.

– Mä ja monet muut kantaa paljon häpeää siitä, ettei yhtäkkiä pystykään kun on aina ennenkin pystynyt ja kaikki muut ympärillä mukamas pystyy. Uupumus ei ole ”laiskuutta” tai ”mukavuudenhaluisuutta”, vaan asia, joka täytyy ottaa vakavasti. Sen takia pelotti puhua tästä aiemmin ja sen takia puhun tästä nyt, kun asiat on paljon paremmin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Radiotyö oli Karviselle monella tapaa unelmien täyttymys, mutta lopulta paletti ei enää pysynyt kasassa hänen käsissään.

– Jossain vaiheessa löysin itseni tilanteesta, jossa olin töissä 24/7 ja ihan sama missä, mikä keikka tai mikä työ, tein sen viimeisillä voimilla, jatkuvalla pelolla siitä, milloin mun korttipakka sortuu ja epäonnistun niin, et kaikki näkee mun virheet, Karvinen myöntää.

– Mun arki pyöri vuosia 4–5 tunnin katkonaisilla yöunilla, mikä lopulta johti siihen, ettei asiat enää oikein tuntunut miltään, jos joltain, niin merkityksettömiltä, hän lisää.

– Mulla yksinkertaisesti loppui kunto, en enää jaksanut ja olin tosi surullinen. Kesti kauan myöntää se itselle ja vielä kauemmin muille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Karvinen kokee olevansa kiitollinen siitä, että uskalsi vaikean tilanteen keskellä kertoa raskaista tuntemuksistaan ympärillään oleville ihmisille.

– Uupumuksella voi olla seuraamuksia, mistä ei välttämättä koskaan toivu.

Nykyisin Karvinen voi hyvin, ja hän on pohtinut syvällisesti elämän suuria kysymyksiä.

– Mulle on selkeää nyt, mitkä on mun rajat, ketkä on mun ihmisiä ja mitä haluan elämältä. Mulla on enemmän rauhaa mun sisällä ja oon tosi innoissani siitä, mitä tulevaisuudella on mulle luvassa niin työrintamalla kuin yksityiselämässä, koska musta tuntuu, että oon viimein avoin sille ilman naamioita tai pelkoja epäonnistumisesta, Karvinen iloitsee.

– Nykyään polvet ei tärise seistä omana itsenäni, toisin kuin ennen, hän kiteyttää.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Me Naiset: Sara Siepin ja Shirly Karvisen ystävyys alkoi yllättävällä tavalla – julkkispoikaystävät yhdistivät: ”Saatoimme lohduttaa toisiamme”

Shirly Karvinen avautuu lemmenlomansa uskomattomista käänteistä: ”Taksikuski jätti keskelle pimeätä viidakkoa”