Diili-voittaja Sointu Borg pohtii Instagram-tilillään julkaisemassaan kirjoituksessa miksi muiden somessa jakama onni ahdistaa ja saa monen kyseenalaistamaan omaa elämäänsä.

– Et ole paska ja katkera yksilö. Olet homo sapiens, jolla on käytössään x-määrä aivokapasiteettia. Liika informaatiokuormitus yksinkertaisesti laukaisee meissä välillä pintaan eksistentiaalista kipuilua, Sointu pohtii.

– Muiden vaivalla rakentamat visuaaliset temppelit saattavat vilistä omassa päässä illalla sängyssä tai aamulla suihkussa. Muiden maailmat näyttävät niin paljon siistimmiltä, stressittömämmiltä, sosiaalisemmilta, päämäärätietosemmilta ja vauraammilta.⁣⁣

Kateuden tunnetta halutaan Soinnun mukaan myös torjua kaikin keinoin, sillä se hävettää, jolloin kaikki kanavoituu ulos jonain toisena tunnetilana.

– Usein vitutuksena. Joskus olen laittanut itsenikin seinää vasten ja pohdiskellut ”miksi tämän ihmisen naama vituttaa mua?” Kateuden rohkea kohtaaminen on ollut näissä tilanteissa itse asiassa jopa vapauttavaa.⁣⁣

– Omassa elämässä kateus on saattanut nousta pintaan elämänvaiheissa, joissa en ole ollut tyytyväinen omaan tilanteeseeni. ⁣Oon kattellut oikealle ja vasemmalle. Samalla kyseenalaistanut kaikki matkani varrella tehdyt elämänvalinnat.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Kateuden tunnetta ei Soinnun mukaan tarvitse kuitenkaan hävetä, vaan kääntää sen sijaan voimavaraksi.

– Suosittelen jopa lähettämään kateuden kohteelle jonkun kauniin tsemppiviestin. Samalla sitä kanavoi tunteen hyväksi teoksi ja kääntää kurssin kohti ihailua ja inspiroitumista. ⁣

– On hyvä muistuttaa välillä itselleen, ettei ihmismieltä ole luotu siihen, että meille showkeissataan 24/7, mitä muut tekee ja missä tahdissa.

Lue myös:

Sointu Borg tunnustaa, missä epäonnistui tänä vuonna – pyrkii nyt korjaamaan virheensä: ”En ole ollut paras avovaimo”

Sointu Borg otti tiukasti kantaa ”hyvä jätkä” -kommentointiin: ”Viimeksi kun tarkistin minulla oli va*ina!”