Tiktak-yhtyeestä 2000-luvun alkupuolella suureen suosioon noussut laulaja Petra Gargano on avannut Instagramissa keskustelua yksinäisyydestä. Keskellä ruuhkavuosia elävä, kahden lapsen äiti kertoo kärsivänsä tällä hetkellä yksinäisyydestä.

Petra myöntää jännittäneensä aluksi postauksen julkaisemista. Hänelle yksinäisyydestä puhuminen ei ole helppoa, sillä aiheeseen liittyy paljon voimakkaita tunteita.

– Oon viime aikoina miettinyt paljon yksinäisyyttä, ja nimenomaan yksinäisyyttä näin aikuisena. Lapsena ja nuorena mulla oli paljon ystäviä ja kavereita joita tuli nähtyä, no päivittäin, Petra kirjoittaa julkaisussaan.

– Kuitenki työ ja lapsiperhearki on johtanut siihen, että mä en muista millon olisin viimeksi soittanut jollekin kaverille ihan vaan et ”mitä kuuluu”… tai että joku kaveri olis soittanu mulle, että ”mitä kuuluu”. Siihen ei oo mitään yksittäistä selkeää syytä, mutta tähän on vaan ajan saatossa ajauduttu, hän jatkaa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Sosiaalisen median selaaminen on herättänyt Petrassa kaihoa. Hän sanoo kaipaavansa juhlia ja kotibileitä, mutta ei oikein tiedä, kenelle uskaltaisi soittaa.

Petra tiedostaa olevansa huono pitämään yhteyttä muihin ihmisiin.

– Ystävyyssuhteissa on aina kaksi osapuolta, ja huonoon yhteydenpitoon koen olevani vähintäänkin yhtä iso tekijä kuin se kaveri. Sitten, kun ei olla pitkään aikaan pidetty yhteyttä, sisälle hiipii kuitenkin se nakertava tunne, et mitä jos se toinen ei haluakaan enää tavata. Mitä jos meillä ei ole enää puhuttavaa, mitä jos, mitä jos… Kuitenkin jos jää puhelin käteen odottelemaan, eikä uskallakkaan soittaa, voi jäädä ihan kauheen yksin.

Silti laulaja on monella tapaa onnekas. Hänellä on nimittäin omien sanojensa mukaan ”maailman ihanin perhe”.

– Monella yksinäisellä ei oikeesti ole ketään, hän huomauttaa.

– Kuitenkin huomaan kaipaavani juoruilua puhelimessa, mammatreffejä, tyttöjen iltoja ja ihan vaan kahvittelua jonkun samanhenkisen kanssa.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Petra toivoo kirjoituksensa antavan vertaistukea muille samojen haasteiden kanssa painiville.

– Kun mietiskelin tätä tajusin, etten varmasti ole ainoa ruuhkavuosia elävä yksinäinen vanhempi.. varsinkin nyt korona-aikana! Siks ajattelin kirjottaa tän… jos sulla joka luet, on samanlaisia fiiliksiä, tiedä ettet todellakaan oo yksin niiden tunteiden kanssa.

Lisäksi Petra kannustaa jokaista ottamaan yhteyttä ystäväänsä ja lupaa itse näyttää esimerkkiä.

– Luultavasti se tyyppi, jota sulla on ikävä, kaipaa sua ihan yhtä paljon!! Mä ainakin lupaan ottaa puhelimen kauniiseen käteen ja avata klassikolla ”mitä kuuluu”, muusikko kiteyttää.

Lue myös:

Tiktakista tutun Petra Garganon sydäntäsärkevä päivitys: ”Ikävä jää”

Laulaja Petra Garganon tyttövauva sai nimen – ”Isoveljen nimestä kivasti käännetty”