Minulta on usein kysytty, mitkä ovat maailman parhaat ravintolat, joten tässä oma top 5 listani.

Top 5 ravintolat maailmassa

1. Saison, San Francisco, USA

Parsa-annos (Kuva: www.yelp.com / Brenda P.)

3 Michelin-tähden paikka, joita itse välillä jopa kartan niiden jäykkyyden vuoksi, mutta tämä paikka on selkeästi poikkeus – tyylikäs ja tunnelmallinen, mutta rennon mukava. Keittiö valmistaa vain sesongin raaka-aineista maistelumenua, joka on uskomattoman taidokas suoritus modernista kalifornialaisesta keittiöstä, joka puolestaan voi koostua osittain japanilaisista tai espanjalaisista vivahteista. Mielenkiintoinen ravintola, joka on kerran elämässä koettava. Ruoka, juoma ja palvelu maailman huipputasoa.
Saison on kallis ja sieltä on hankala saada pöytä, mutta on jokaisen sentin arvoinen.
2. Relae, Kööpenhamina, Tanska

Lähellä sijaitseva maailmanluokan rento ravintola, sinne siis. Köpis on ollut ruokamekka Pohjoismaissa jo monia vuosia ja luovia uusia ravintoloita putkahtelee kuin sieniä sateella. Relae on pitänyt pintansa ja kehittyy koko ajan ajan mukana. Innovatiivista kokkaamista ja hyvällä hinta-laatu-suhteella. Paikka on erittäin suosittu ja usein ihan täyteen buukattu, joten suunnittele matka ja varaukset hyvissä ajoin. Omistaja keittiömestari Christian Puglisi oli perustamassa aikoinaan Noma-ravintolaakin, ennen kuin lähti omille luoville poluilleen.
Kohtuullinen hintataso, buukkaa pöytä ajoissa.
3. Masa, New York, USA

Chef Masayoshi Takayama (Kuva: www.masanyc.com)

New Yorkin sydämessä, Hyde Parkin ja Columbus Circlen sykkeessä sijaitseva ravintola on samassa tasossa kuin Thomas Kellerin PerSe ravintola, 2 kolmen tähden kokemusta saman katon alla. Masa edustaa japanilaista viimeisteltyä keittiötä. Maailman parhaista kaloista/äyriäisistä sekä waguy- ja kobe-lihoista koottu menu on uskomaton taidonnäyte mihin kokit pystyvät. Selkeää ja linjakasta, voisinko sanoa unohtumatonta ruokaa. Kalat tulevat suoraan Tsukijin kalatoreilta ja NYC toreilta. Ravintola on sisustettu melko perinteisesti, palvelu on viimeisteltyä. Masassa on myös baari, jos haluaa vain aistia fiilistä ja nauttia cocktailin taidokkaasti jääsahalla ja jääpiikillä käsin veistellyn kuution kanssa. Showta on luvassa monin eri aistein.
Kallis, japanilainen, uskomattomat raaka-aineet.
4. Tickets, Barcelona, Espanja

Artisokkaa, selleriä ja tryffeliä (Kuva: www.ticketsbar.es)

Etkö ikinä päässyt kuuluisaan El Bulli -ravintolaan, joka valittiin moneen otteeseen maailman parhaaksi ja oli modernin espanjalaisen keittiön kulmakivi ja laboratorio? Ei hätää, tässä vastaus ja uusi taidonnäyte, Tickets, joka tarjoilee monia El Bullissa tutuiksi ja klassikoiksi nousseita annoksia Adrian veljesten valmistamina. Huikea ruokakokemus ja melko huokeaan hintaan. Pöytä kannattaa varata kuukausia etukäteen, tai sitten suhteiden kautta. Ravintola on sisustettu ja kantaa vahvasti sirkusteemaa, joka luo paikkaan oman fantasiamaisen tunnelman. Mikäli Ticketsiin on mahdoton päästä, kadun toisella puolella on veljesten toinen ravintola Bodega 1900, joka tarjoilee perinteisempää laadukasta tapasta.
Hyvä hinta/laatu, pakko buukata hyvissä ajoin, must in Barca.
5. Nahm, Bangkok, Thaimaa

Nahm (Kuva: www.comohotels.com)

Onko nimi David Thompson tuttu? Jos ei, niin herra on ensimmäinen Farang (valkolainen), joka on päästetty kuninkaan keittiöön kokkailemaan thaimaalaista ruokaa. Hänellä on ravintoloita ympäri maailman ja hän edustaa perinteistä thai-keittiötä. Kaikki curryt ja tahnat sekä kastikkeet valmistellaan alusta lähtien perinteisesti ja keittiössä on puugrillit sekä käytössä ovat kaikki perinteiset valmistusmenetelmät. Nahm on lippulaiva ja hatunnoston arvoinen suoritus Bangkokin kuumilla ruokamarkkinoilla. Ravintola täyttyy kansainvälisistä asiakkaista ympäri pallon. Tulista ja tunnelmallista, joten varaa nenäliinoja takataskuun. Ei chili-herkille.
Tulinen ja tunnelmallinen, hintava thairuuaksi, maailmanluokan perinteinen thai.