Suomalaisten tuntema tubetähti Pinkku Pinsku eli Pinja Sanaksenaho, 20, nähdään tuoreella Olet mitä syöt -ohjelman kaudella. Pinja avautuu julkkislääkäri Pippa Laukan kanssa tekemästään elämäntapamuutoksesta Relove-kirpputoriketjun kutsuvierastilaisuudessa.

– Ohjelma oli todella positiivinen kokemus. Osallistuisin ehdottomasti uudestaan, jos tulisi mahdollisuus, Pinja toteaa Metropolille.

– Mutta ei se tietenkään kaikkein helpoin prosessi ollut, kun piti muuttaa omia elämäntapojaan. Suurimmat ongelmakohtani olivat liiallinen treenaaminen sekä epäsäännöllinen ja epäterveellinen syöminen.

Pinja kertoo lähteneensä tavoittelemaan ohjelmasta nimenomaan aiempaa säännöllisempää ja terveellisempää ruokavaliota.

– Ohjelman aikana tapahtui suuria muutoksia. Ei ehkä ulkonäöllisesti, vaan lähinnä henkisesti.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Julkisuudessa oleminen on tullut Pinjalle tutuksi jo hyvin nuorella iällä, sillä hän aloitti tubettamisen vain 11-vuotiaana. Kaksi vuotta myöhemmin Pinja valittiin Vuoden vloggaajaksi Tubecon-tapahtumassa.

Välillä Pinjan on vaikea ymmärtää, mitä kaikkea hän on alle parikymppisenä ehtinyt saavuttamaan. Pinja myöntääkin olevansa itsensä suurin arvostelija.

– Ajattelen aina, että voisin tehdä joka asiassa enemmän ja paremmin. Yritän kuitenkin taputtaa itseäni selkään ja kehua, että olen ollut ahkera ja rohkea. Onneksi myös ystävät ja perhe muistuttavat minua usein siitä, että saan olla ylpeä saavutuksistani.

Pinjan ura sosiaalisen median yrittäjänä on lyönyt leiville niin hyvin, että hän osti noin puolitoista vuotta sitten itselleen omakotitalon. Talo on Pinjan isovanhempien vanha omakotitalo, jonka naisen isoisä on aikoinaan rakentanut.

Pinja on remontoinut taloaan useiden kuukausien ajan pääosin isänsä kanssa.

– Nyt remontti on vihdoin valmis! Pinja paljastaa iloisena.

– Joistakin huoneista puuttuu vielä huonekalut. Seuraavaksi olisi pihan vuoro, mutta en ole varma aloitanko sen laittamista vielä tulevana kesänä.

Noin kahdensadan neliön suuruinen talo tuntui aluksi Pinjasta jopa liian tilavalta.

– Asuin koko lapsuuteni käytännössä yhdessä huoneessa ja olin tottunut siihen, että tietokone oli tuolloin sängyn vieressä. Uudessa kodissa aluksi ihan järkytti se, että missä minun oikein pitää olla. Että miten minä omassa talossani hengaan, Pinja nauraa.

– Mutta nyt olen jo alkanut nauttimaan siitä tilasta. Se on todella ihanaa, hän lisää.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

– Asuin yhden kuukauden ajan vuokrakämpässä Kalasatamassa ja huomasin nopeasti, ettei se ollut ihan minun juttuni. Nykyinen kotini on ihan virallisesti minun omani, mikä tuntuu hyvältä.

Mukana taloa kunnostamassa on silloin tällöin ollut myös Pinjan poikaystävä, jonka kanssa hän on seurustellut noin neljän vuoden ajan.

– Meillä ei ole mitään virallista päivää, jolloin olisimme alkaneet olemaan yhdessä. Mutta aika pitkään jo olemme toistemme kanssa viihtyneet.

– Tarinamme sai alkunsa ehkä vähän tylsän tavallisesti. Tutustuimme toisiimme yhteisten kavereidemme kautta, ja siitä se sitten lähti, tubettaja hymyilee.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Noora Hautakankaan ja Eero-rakkaan häät peruuntuivat – vuoden lopussa uusi yritys: ”Ihanaa, että olemme edelleen kimpassa”

Tarja Smura laukoo suoran mielipiteensä ex-rakkaansa Renny Harlinin ja tämän Johanna-vaimon uutuussarjasta – ”Kukin taaplaa tyylillään”