Rap-artisti Uniikki, oikealta nimeltään Dan Tolppanen, 39, julkaisi vastikään oman elämäkertakirjansa. Uniikki on työstänyt kirjaa yhdessä kirjailija Miikka Anttosen kanssa.

Uniikki kertoo kirjassa elämänsä suurimmista käännekohdista, kuten kihlautumisestaan ja erostaan fitness-tähti Eevi Teittisen kanssa, masennuksestaan ja paniikkihäiriöstään. Kirjaan on päätynyt myös tapahtumat Espanjasta, jonne Uniikki ja Miikka matkustivat yhdessä viime keväänä kirjoituspuuhiin.

Kirjassa kerrotaan kaksikon olleen työskentelemässä vuokraamassaan espanjalaisessa kattohuoneistossa, kun yhtäkkiä joku alkoi soittaa ovikelloa.

– Viisi kerrosta alempana velloi kokonainen meri hälytysajoneuvoja – toistakymmentä paloautoa, kourallinen ambulansseja sekä muutama poliisiauto, jotka olivat eristäneet lähimmät korttelit. Hälytysajoneuvojen seassa seisoskeli kymmeniä asunnoistaan turvaan juosseita ihmisiä aamutakeissaan, Uniikki kuvailee Espanjan tapahtumia kirjassaan.

Uniikki ja Anttonen nappasivat mukaansa vain välttämättömimmät tarvikkeet, kuten puhelimet ja tietokoneen, ja pakenivat asunnosta kadulle. Naapuritalo oli ilmiliekeissä.

Myöhemmin Uniikki on kertonut tuon kohtalokkaan illan tapahtumia muun muassa Voice.fi:n haastattelussa.

– Tuon illan tapahtumat kuvaavat aika hyvin tätä kirjoitusprosessia ja koko kirjaa. Vaikka tilanne oli dramaattinen ja uhkaava, se kuvaa hyvin tarinoita, jotka kirjassakin kerron. Kaikesta selviää, mies toteaa.

Uniikin erottua fitness-rakkaastaan Eevistä, tämä löysi rinnalleen 16 vuotta nuoremman Miran. Aiemmin tällä viikolla selvisi, että myös suhde Miran kanssa on päättynyt eroon.

Lue myös:

Seiska: Räppäri Uniikki erosi 16 vuotta nuoremmasta avopuolisostaan: ”Olemme edelleen ystäviä”

Uniikki paljastaa vihdoin, miksi erosi fitness-tähti Eevi Teittisestä – taustalla masennusta ja ahdistavaa julkisuutta

Uniikki sai teini-iässä musertavan arvion lääkäriltä – ajautui pituuskriisiin: ”Olin maailman epäoikeudenmukaisuuden nujertama”