Suomessa ensimmäistä kertaa järjestettävän The Face Of African Queen -kauneuskilpailun finalistit on julkistettu. Kisan on perustanut vuoden 2013 Miss Helsinki, Kelly Kalonji yhdessä Diaspora Glitz Magazine -sivuston Obi-West Utchaychukwun kanssa.

Metropoli tavoitti Kelly Kalonjin, joka on innoissaan tulevasta finaalista.

– Finaalissa on luvassa sellaista, mitä ei odoteta! Tulisuutta, kauneutta, etnisyyttä ja erilaisuutta, Kelly kertoo Metropolille.

– Yllätysjuontajan lisäksi kisaa tuomaroi kymmenisen tuomaria ja kilpailun esiintyjäkaarti on afrosuomalaisia.

The Face of African Queen -kilpailun tarkoitus on antaa nuorille afrikkalaisille naisille, jotka ovat syntyneet tai asuvat Suomessa alustan heidän kauneutensa sekä ennen kaikkea kulttuurinsa, kykynsä ja luovuutensa esittelemiseksi. Haluamme kannustaa heitä olemaan luottavaisempia, itsevarmempia ja tavoitteellisempia, todetaan kilpailun tiedotteessa.

Kilpailussa nähdään kykykilpailu, uimapukukierros, haastattelu ja iltapukukierros. Yhdellä kierroksella osallistujat esittelevät myös oman kotimaansa kulttuuria esimerkiksi pukeutumalla maansa kansallispukuun.

Finaali järjestetään 21. marraskuuta ja finaalipaikka paljastetaan pian. FInaalikymmenikkö olivat valitsemassa muun muassa räppäri Sini Sabotage ja Hunks-tanssija Jucci Hellström.

1. Makeme Doumbia, 26

Makeme opiskelee muotiassistentiksi. Viiden vuoden kuluttua Makeme näkee itsensä yrittäjänä, joka omistaa modernin afrikkalaisen muoti-vaateyrityksen Euroopassa. Hän toivoo myös saavuttavansa tavoitteensa ja olevansa loistava roolimalli ja inspiraatio tyttärelleen, äidilleen ja afrikkalaisille tytöille ympäri maailmaa.

Makeme Doumbia Kuva- Nikita Tikka

2. Andrea Moukoko, 19

Andrea opiskelee tällä hetkellä lukiossa. Andrea näkee itsensä 5 vuoden kuluttua työskentelemässä hyväntekeväisyyden parissa, kiertää maailmaa ja tutustuu erilaisiin kulttuureihin.

Andrea Moukoko Kuva- Nikita Tikka

3. Aja Daffeh, 27 juuret Gambiasta

Aja opiskelee hius- ja kauneudenhoitoalalla. Hän haluaa olla perheen ja ystävien ympäröimänä.

Aja Daffeh Kuva- Nikita Tikka

4. Clemence Habiyakare, 22

Clemence opiskelee Helsingin yliopistossa valtiotieteitä ruotsinkielisellä puolella. Opiskelun yhteydessä hän työskentelee myös kehitysvammaisten avustajana. Viiden vuoden päästä Clemence toivoo, että on saanut maisteritutkinnon.

Clemence Habiyakare Kuva- Nikita Tikka

5. Cecilia Momodu, 23

Cecilia työskentelee päiväkodissa lasten parissa. Viiden vuoden päästä Cecilia toivoo olevansa äiti, joka seuraa myös unelmiaan.

Cecilia Momodu Kuva- Nikita Tikka

6. Monica Tor, 29

Monica on opiskelija ja freelance-malli. Monican motto on: ”Voitto on maailmalle. Olen täällä parantamassa ja juurtamassa itseäni uudelleen jotta voin pysyä oikealla raiteella”

Monica Tor Kuva- Nikita Tikka

7. Daiyana Kuango, 22

Daiyana toimii mallina ja tekee ja asiakaspalvelutöitä. Viiden vuoden päästä hän toivoo olevansa menestynyt nainen.

Daiyana Kuango Kuva- Nikita Tikka

8. Rahil Khalifa, 29

Rahil on hoitaja. Rahilin motto on: ”Elät vain kerran – joten ota siitä kaikki irti”.

Rahil Khalifa Kuva- Nikita Tikka

9. Renée Böök, 20

Renée on laulaja-lauluntekijä. Renée on kiinnostunut todella monista ja vastakohtaisista asioista. Renée käyttää vapaa-aikansa politiikan lukemiseen ja laulamiseen.

Renée Böök Kuva- Nikita Tikka

Valokuvaaja: Nikita Tikka, Suunnittelija: F Joy Couture, Asusteet: The Natural Beauty Shop Finland, Rummut: Next Century Finland, Meikkaajat ja mampaajat : Blonde The Beauty, Sukeina Miriam, Henna-Riikka, Julia Kukkonen

Lue myös:

Miss Suomi -finalistit upeissa hääpukukuvissa – paljastavat unelmakumppaninsa!

Danny myöntää Seiskalle 19-vuotiaan Helmi Loukasmäen viettäneen öitä hänen luonaan työsuhteen päättymisen jälkeen!

Kuola valuu… Entinen missi Pia Lamberg esittelee virheetöntä kroppaansa bikineissä!