Radiojuontajana ja media-alan yrittäjänä tunnetuksi tullut Veronica Verho kertoo muusikko-näyttelijä Roope Salmisen uudessa Kolme käännekohtaa -podcast-sarjassa vanhempiensa erosta.

Verhon vanhemmat erosivat naisen ollessa vain 7-vuotias ja tämä on Verhon mukaan ollut yksi rankimmista kokemuksista hänen elämässään.

– Muistan, että meillä oli ruokapöytä, pitkä ja ruskea, johon mahtui kahdeksan ihmistä istumaan. Vietettiin aina siinä kaikkia sukujuhlia sun muita, Verho pohjustaa Salmisen juontamassa podcastissa.

– Siihen samaan pöytään vanhemmat istuttivat minut ja vain sanoivat, että nyt me eroamme. En osaa edes kuvitella, kuinka vaikeaa se on ollut heille kertoa pienelle ja niin herkälle ihmisolennolle, että: hei kaikki tämä ihana, mitä tässä on, niin se tuhoutuu nyt, hän sanoo.

Podcastissa Verho painottaa, että hänen vanhempansa käsittelivät tilanteen parhaalla mahdollisella tavalla ja veivät hänet jopa terapiaan, jotta hänelle ei jäisi tapahtumasta traumoja. Verho muistelee terapiakäyntien olleen hyvin mukavia, ja hän sai esimerkiksi maalata vesiväreillä ja pelata lautapelejä yhdessä terapeuttinsa kanssa.

Yksi terapeutin Verholle esittämä kysymys on kuitenkin jäänyt vahvasti Verhon mieleen, eikä hän ole varma, oliko kyseinen kysymys hyväksi niin pienelle lapselle.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva: AOP

– Mitä minä olen jälkikäteen miettinyt tosi paljon, että oliko se oikea tapa puhutella minun ikäistäni lasta, niin on sellainen yksi kysymys. Tämä terapeutti kysyi minulta tällaisen klassisen, että: jos sinä joutuisit autiosaarelle, niin kumman sinun vanhemmistasi sinä ottaisit sinne mukaan? Verho kertoo.

– Jos minulla olisi lapsi, en ikinä laittaisi häntä siihen tilanteeseen, että hän joutuisi valitsemaan vanhemmistaan, hän jatkaa.

Verho paljastaa vastanneensa terapeutilleen valitsevansa isänsä, sillä tämä oli kätevä käsistään ja osaisi todennäköisesti rakentaa lautan, jolla pääsisi pois saarelta. Verho ei kuitenkaan tiedä, ymmärsikö terapeutti hänen pointtiaan valintatilanteessa.

Myös Salmisen mielestä kysymys oli erittäin huonosti muotoiltu.

– Tuo on täysin käsittämätön kysymys. Minun on kirjaimellisesti vaikea uskoa… Siis ihan kauheaa, Salminen kommentoi epäuskoisena.

Voit kuunnella Kolme käännekohtaa -podcastin tuoreen jakson täällä.

Lue myös:

Roope Salminen avautuu podcastissa alkoholismistaan: ”Join niin paljon, että sammuin kissanhiekkalaatikkoon”

IL: Janita Lukkarisen Jari-isä avautuu edesmenneen tyttärensä kohtaamasta kiusaamisesta – ”Se oli helvetillistä”