Kaikki pahoiksi uskotut tavat eivät olekaan niin haitallisia kuin kuvitellaan. Tässä on kymmenen huonoiksi koettua tapa, jotka voivatkin olla sinulle hyväksi.

1. Viivyttely

Viivyttely ei välttämättä olekaan merkki laiskuudesta, vaan se voi merkitä myös oikean ajankohdan odottamista. Viivyttely voi lisätä luovuutta, sillä annat itsellesi aikaa ideoidesi kehittelyyn.

2. Kynsien pureskelu

Kynsiään pureskelevien tai peukaloaan imevien lapsien on todettu kehittävän vähemmän allergioita kuin muiden. Lääkärit eivät kuitenkaan ehdota rohkaisemaan lapsia kynsien purskeluun.

3. Myöhästely

Kroonisia myöhästelijöitä pidetään usein huolimattomina ja epäkunnioittavina. Myöhästelevien ihmisten on kuitenkin todettu olevan usein optimistisia ja epärealistisia, sillä he olettavat ehtivänsä tehdä paljon asioita lyhyessä ajassa.

4. Valittaminen

Asiantuntijoiden mukaan valittaa voi monella tavalla. Ihmiset, jotka valittavat saadakseen tietyn mielessään olevan muutoksen aikaan ovat tutkimuksen mukaan onnellisempia kuin ne, jotka vain päästelevät höyryjä.

5. Purkan pureskelu

Purkan pureskelemista esimerkiksi työhaastattelussa pidetään huonona käytöksenä. Purkan pureskeleminen muissa tilanteissa voi kuitenkin lisätä luovuutta ja rentouttaa.

6. Sotkuinen työpöytä

Erään tutkimuksen mukaan sotkuisuus edistää päämäärähakuisuutta, sillä ihmiset ovat motivoituneempia etsimään järjestystä muissa asioissa.

7. Liikehtiminen

Jalkojen heiluttelu ja sormien naputtelu pöytää vasten saattaa edistää terveyttä. Levottomasti liikehtivien naisten kuolleisuuden kerrotaan olevan matalampi kuin vähemmän liikehtivien.

8. Juoruilu

Tutkimuksen mukaan juoruilu jonkun toisen auttamiseksi voi tehdä olosi paremmaksi. Tällainen juoruilu edistää hyviä sosiaalisia suhteita.

9. Mielen harhailu

Mielen harhailu liian suurissa määrin ei tee hyvää, mutta jos vapautat mielesi uneksimiseen muutamaksi minuutiksi kerrallaan, se lisää luovuutta ja tuottavuutta.

10. Täytesanat

Täytesanojen käyttämistä pidetään usein epäammattimaisena. Täytesanat voivat kuitenkin auttaa kuuntelijaa ymmärtämään ja muistamaan sanomasi.
Lähde: Independent