Apple tappaa iPhonen?

Kauppalehti uutisoi tänään, että Apple aikoo mahdollisesti haudata supersuositun iPhone-puhelimensa, siitä huolimatta että tuote on ollut yritykselle huima rahasampo. Joidenkin lähteiden mukaan iPhone liiketoiminta on tuottanut Applelle lähes 25 miljardin dollarin liikevaihdon, ja se on näin ollen liikevaihdoltaan suurempi kuin koko Microsoft.
Nyt ilmassa on kuitenkin vahvoja merkkejä siitä, että iPhonea oltaisiin Applen toimesta kuoppaamassa, ja suosikkipuhelimen lähtölaskenta olisi käynnissä. Tämä herättää suuren kysymyksen, miksi?
Selitys löytyy yrityksen suunnitelmista tuottaa markkinoille täysin uudenlaisia ratkaisuja, jotka tulevat korvaamaan nykyisen kaltaiset puhelimet. Yksi tällainen tuote, jota tosin kehittelevät myös Google ja Microsoft, ovat älylasit.
Apple on tunnettu siitä, että yrityksellä on kilpailijoihinsa nähden ylivoimainen kyky tuottaa markkinoille sellaisia uutuustuotteita jotka tuhoavat jopa sen omien tuotteiden menestyksen. Näin on käynyt aiemmin esimerkiksi iPadin suhteen, joka on syönyt tehokkaasti Applen Mac-tietokoneiden myyntiä.
Lähde: Kauppalehti