Ohjaaja Aku Louhimies vastasi vuosi sitten puheluun, jonka myötä hän päätyi poikkeukselliseen tilanteeseen ohjaamaan Omerta 6/12 -elokuvaa kesken tuotannon. Louhimies avaa Iltalehdelle ajatuksiaan elokuvan teosta ja siihen liittyvästä keskustelusta.

Palkitulle ohjaajalle Omerta 6/12 oli ensimmäinen toimintaelokuva. Elokuvia oli alunperin tarkoitus tehdä kaksi, mutta Louhimies ja käsikirjoittaja Jari Rantala päättivät tehdä vain yhden. Uusi käsikirjoitus elokuvaa varten kirjoitettiin lopulta vain muutamassa viikossa.

Omerta 6/12 sisältää huomattavan määrän toimintaa, näyttäviä räjähdyksiä sekä useita hurjia takaa-ajokohtauksia Helsingin ydinkeskustassa. Louhimiehen mukaan erityisesti yksi hetki vaati erityisen paljon työtä.

– Auton kaataminen vaatii tarkkaa suunnittelemista, katujen sulkemista ja lupien hakemista, Louhimies paljastaa Iltalehdelle.

Elokuva on ilmestymisensä jälkeen saanut ristiriitaisia arvosteluja. Louhimiehen mukaan on harmillista, että myös julkisessa keskustelussa on keskitytty lähinnä elokuvan aikaisempiin hankaluuksiin.

– Tässä on kuitenkin mukana iso joukko ihmisiä, jotka ovat onnistuneet ja tehneet intohimoisesti työtä yhdessä, ettei mitenkään mitätöitäisi heidän panostaan.

Ensimmäisissä tiedotustilaisuuksissa julkistetuista suomalaisnäyttelijöistä lopullisessa versiossa näyttelee ainoastaan pääosan esittäjä Jasper Pääkkönen. Näyttelijä Ville Virtanen jättäytyi pois elokuvasta, koska ohjaajaksi palkattiin juuri Louhimies. Virtanen kertoi aiemmin Helsingin Sanomille, että hänestä tulisi ahdistunut ja pelokas Louhimiehen ohjauksessa.

– Kaikilla ihmisillä on oikeus tunteisiinsa, kaikki ovat tärkeitä ja kaikkia kuullaan, Louhimies kommentoi Virtasen sanomisia.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Seiska: Sofia Oksanen ja Aku Louhimies poseeraavat raskauskuvassa – ”Olen onnellinen joka päivä”

IS: Rajuja paljastuksia Omerta-elokuvan sisäpiiristä – Antti J. Jokisen pääsy kuvauksiin estettiin – ”Päätös sairauslomalle jäämisestä ei ollut hänen omansa”