Miehillä ja naisilla on monesti täysin eri ongelmat, ainakin mitä tulee jokapäiväisten teknologialaitteiden toimivuuteen – tai toimimattomuuteen.

Suomalaistutkimuksen mukaan neljäsosalla miehistä oli suuria vaikeuksia saada oikea ohjelma pesukoneeseen tai saada uuni päälle siten, että ruoka valmistuisi oikein. Naisilla taasen ongelmat sijoittuivat lastensa pelikonsoleiden sulkemiseen sekä älypuhelinten ja mp3-soittimien päälle saamiseen.

Tutkimuksessa, jonka Amica teettti 2 000 aikuisella, kysyttiin mitä laitteita vastanneet normaalissa elämässä hallitsevat. Naisilla ei ole vaikeuksia saada keittiölaitteita toimimaan moitteettomasti. Miehet taasen pitävät keittiölaitteistoja liian tylsinä ja arkipäiväisinä niihin keskittyääkseen, ja ehkä tästä johtuen ratkaisevat mieluummin uutta ”kädessä pidettävää” teknologiaa innolla ja hyvillä tuloksilla.

Tutkimus osoittaa, että kun ostat lahjaa esimerkiksi rakkaallesi, pidä mielessä yksi neuvo: ”Yksinkertaisuus on kaunista.”

Miehille oli tutkimuksessa ominaista, että he olivat liian ylpeitä pyytämään vaimonsa apua, vaan he mieluummin vaikka rikkoivat jotain. Naisille taas tuli ensimmäisenä mieleen jättää homma kesken ja luovuttaa se kokonaan miehen hoidettavaksi.

Eniten ongelmia miehille aiheuttivat nämä laitteet: Uuni ja liesi, grilli, pyykinpesukone ja kuivausrumpu, astianpesukone, monitoimikone, imuri ja silitysrauta.

Naisten ongelmat keskittyivät näihin: Läppäri, tietokone, älypuhelin, MP3-soitin, kaukosäädin, pelikonsoli ja digitaalikamera.

Tutkimus selvitti myös sen, että kulutamme keskimäärin noin 6 minuuttia aikaa jonkun laitteen kanssa taistellessa. Vuodessa se tekee 1,5 päivää hiusten repimistä päästä.