Naiset saattavat aloittaa joululahjarumban suunnittelun usein jo elokuussa, kun taas miehet jättävät lahjojen hankkimisen yleensä joulukuulle – yllättävän moni jopa aattopäivälle.

Tarjoamme nyt miehisen sukupuolen edustajille valikoiman vinkkejä, mitä naiselle kannattaa hankkia joululahjaksi.

Perinteiset lahjavalinnat

Hajuvesi, yöasu ja suklaarasia ovat varsin perinteisiä tavaratalon paketointitiskille kiikutettavia esineitä. Perinteisiä näistä lahjavalinnoista on tehnyt tietenkin niiden toimivuus vuodesta vuoteen, sillä hajuveden, yöasun ja suklaarasian voi valita hyvinkin tarkasti saajansa mieltymysten mukaan.

Lahjan kohteen suosikkijuttujen tunteminen saattaa olla silti vaikeaa useammankin vuoden tuttavuuden jälkeen. Hajuvesien maailmassa hukassa olevaa miestä auttaa lahjansaajan nykyisen suosikkihajuveden nimen selvittäminen. Asiantunteva tuoksuosaston myyjä osaa vinkata naisen suosikkihajuveden nimen perusteella tuoksuja, joista lahjansaaja mitä todennäköisimmin pitää.

Yöasua valitessa kannattaa pitää mielessä lahjansaajan persoonallisuus. Vaikka seksikäs satiiniunelma näyttääkin upealta henkarissa, käytännöllinen nainen saattaa tuntea olonsa hyvinkin epämukavaksi vällyjen välissä sellainen päällään ja kaivata ympärillensä pehmoista pyjamaa tai rentoa yöpaitaa. On kuitenkin mahdollista, että vastustamaton satiiniunelma saa myös kantajansa tuntemaan olonsa vastustamattomaksi, mikä taas saattaa olla jopa joululahjoista parhain.

Suklaa on joulun lahjoista mahdollisesti eniten fyysistä nautintoa tuottava, ja harva nainen kieltää itseltänsä suklaan jouluna, vaikka muuten linjojaan tarkkailisikin. Suklaayllätys sisältää yleensä saajan suosikkeja, mutta ihana yllätys on myös aivan uudet suklaatuttavuudet. Persoonallista suklaalahjaa etsivän kannattaa piipahtaa suklaaseen erikoistuneissa puodeissa, ja valita pakettiin kokoelma herkullisia suklaakonvehteja.

Säihkettä jouluun

Timantit ovat tietenkin naisen parhaita ystäviä, mutta timantteja vaatimattomammatkin kivet ja metallit saavat naisen innostumaan. Koru kannattaa valita kantajansa tyylin mukaiseksi. Toisin sanoen, jos tyttöystäväsi rakastaa yksinkertaisia ja klassisia vaatteita, raskas ja synkkä koru ei luultavasti ole paras mahdollinen valinta. Toisaalta goottityylinen yön kuningatar tuskin innostuu vaaleanpunaisista perhoskorvakoruista. Ehdoton vinkki korujen ostamiseen on lahjansaajan korukavalkadin tarkistaminen – osa naisista haluaa nimittäin pukea ylleen ainoastaan hopeaa tai kultaa, vaikka moni meistä pitääkin molemmista yhtä paljon.

Hemmottelunkipeälle

Hemmotteluhoitoihin oikeuttavat lahjakortit ovat lähes joka naisen unelma, sillä mikä onkaan naisesta ihanampaa kuin parin tunnin irtiotto arjesta osaavissa käsissä. Lahjakortti valitaan yleensä tiettyyn hoitoon, mutta jos kumppanin hoitomieltymykset eivät ole tuoreessa muistissa, voi valita myös määrätyn rahasumman suuruisen lahjakortin, jonka saaja voi käyttää toivomallansa tavalla. Naisten suosimia hoitoja ovat muun muassa iki-ihanat jalkahoidot ja kasvohoidot.

Perinteiset kauneuskeskuksien tarjoamat hoidot eivät ole kuitenkaan ainoita mahdollisuuksia lahjakortin ostamiseen, sillä esimerkiksi kampaamot tarjoavat lukuisia vaihtoehtoja naiselliseksi joululahjaksi. Moni nainen on tottunut värjäämään hiuksensa kotona säästääkseen kampaamokustannuksissa, ja useat myöntävät myös silloin tällöin napsivansa itse karkailevia hiussuortuvia – usein välttävällä menestyksellä. Lahjakortti kampaamoon on ihanteellinen lahja naiselle, sillä kukapa meistä ei toivoisi silloin tällöin piristystä hiuksiinsa. Vaikka väri ja leikkaus olisivatkin kunnossa, hiusten hoitokäsittely hierontoineen ja kampaus juhlaan ilahduttavat naista kuin naista.

Alusvaateostoksilla

Alusvaatesetti on mitä mieltä lämmittävin joululahja, kunhan kokovalinta osuu oikeaan. Kuinka moni mies onkaan joulun alla yrittänyt arvailla naisen alusvaatekokoa hukkuen kirjainten ja numeroiden maailmaan. Logiikka alusvaatekokojen takana tuntuu välillä käsittämättömältä – mihin ovat hukkuneet koot XS:sta XXXL:n? Kaikista turvallisin vaihtoehto on piipahtaa kumppanin alusvaatehyllyn ääressä ja tarkistaa kumppanin kuppikoko rintaliivien lapusta. Asiantuntevat alusvaatemyyjät ovat myös mainio apu naisten maailmassa seikkailevalle miehelle.

Pikkuhousujen koon arviointi on onneksi rutkasti helpompaa kuin liivien, ja yhden koon heitto sinne tai tänne harvoin haittaa. Kannattaa kuitenkin painaa mieleen melkoisen tärkeä perussääntö: liian pienet pikkuhousut saattavat saada naisen tuntemaan olonsa joko a. liian lihavaksi b. imarreluksi. Toisaalta, liian suuret pöksyt saattavat saada naisen tuntemaan olonsa joko a. liian lihavaksi b. imarrelluksi. Jos muuten ihastuttava kumppani sattuu olemaan helposti nokkiinsa ottavaa sorttia, alusvaatehyllyjen kiertäminen kaukaa voi olla jokseenkin varteenotettava vaihtoehto (terveisin liian pieniä alusvaatteita lahjaksi saanutta neitokaista lohduttanut ystävä). Erinomainen vaihtoehto alusvaatteita joululahjaksi ostavalle on alusvaateliikkeen lahjakortin valitseminen, jolloin ostoksille voidaan lähteä yhdessä.

Joulun taikaa

On joululahja sitten edullinen tai tavattoman kallis, onnistunut tai hieman harhaan mennyt, joulun taika tekee siitä lähes poikkeuksetta ihanan. Omin käsin käärityt paketit ovat ihanan hellyttäviä, ja muutama kaunis lause joulukortissa ja lämmin halaus sulattavat naisen kuin naisen sydämen. Poikkeuksiksi kuitenkin lueteltakoon varmuuden vuoksi kodinkoneet sekä vihjaustarkoituksessa hankitut henkilövaa’at ja ei-toivotut liikuntavälineet.

Pikavinkit:

Hajuvesi
Saajalle mieluisa vaatekappale
Korusetti
Laukku
Lahjakortti hemmotteluhoitoon tai kampaajalle

 

Kuva: Pixabay