Koronakriisin vaikutus musiikki- ja tapahtuma-alaan on ollut mittava, ja alan epäselvät tulevaisuudennäkymät ovat nousseet jälleen puheenaiheeksi. Maanantaina 14. joulukuuta alkanut #oikeusmusiikkiin-kampanja sai tuhannet alalla työskentelevät ihmiset kertomaan tilanteestaan sosiaalisessa mediassa, kuten Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä.

Aiheeseen otti kantaa myös jo uransa paketoinut räppäri Cheek, oikealta nimeltään Jare Henrik Tiihonen. Cheek kirjoitti aiheesta neliosaisen Twitter-päivityksen, jossa tämä korosti musiikkialan tukalaa tilannetta ja peräänkuulutti rakentavaa keskustelua alan tulevaisuuteen liittyen.

– Tänään musiikki-ala on astunut joukolla esiin. Mahtava huomata, että ryhmähenki rakentuu hädän hetkellä alan toimijoiden keskuudessa, mutta se kertoo omaa kieltään alan ahdingosta ja varsinkin siitä, että työttömäksi jääneet kokevat, että päättäjät eivät huomio heitä, Cheek aloittaa kirjoituksensa.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

– Musiikkialan toimintaedellytykset ovat olleet pian vuoden pysähdyksissä. Etulinjan artistien tärkeiden puheenvuorojen myötä Ministeri Annika Saarikko tiedostaa musiikkialan merkityksen. Nyt keskusteluun tarvitaan myös pääministeri Sanna Marin, hän jatkaa.

Cheek toteaa, että musiikkiala läpäisee koko yhteiskunnan ja peräänkuuluttaa poikkihallinnollista yhteistyötä alan elvyttämiseksi.

– Musiikki on työ yli 30 000 suomalaiselle, joista valtaosalla ei ole tietoa tulevasta. Olisiko nyt aika aloittaa rakentava keskustelu vai siirretäänkö musiikkialan raastava tilanne ja tulevaisuus edelleen asialistan häntäpäähän, Cheek kysyy lopuksi.

Instagramissa #oikeusmusiikkiin-kampanjaan osallistuivat useat eturivin artistit, kuten Antti Tuisku, Paula Vesala, Erin ja Jenni Vartiainen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Mikäli julkaisu ei näy, voit katsoa sen myös täältä.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Voit katsoa julkaisun myös täältä.

Lue myös:

Instagramissa leviävät punaiset ruudut: suomalaiset artistit ottavat kantaa – mukana muun muassa Paula Vesala ja Dingo

Cheekin kuoppaaminen ei vaikuttanut Jare Tiihosen tuloihin – tienasi edelleen järkyttävän summan!

Paula Vesala ottaa raivokkaasti kantaa koronarajoituksiin – joutui perumaan kaikki syksyn keikat