Apocalyptica-yhtyeen sellisti Eino ”Eicca” Toppisen, 46, elämä on mullistunut monin tavoin koronapandemian aikana. Apocalypticalta peruuntui koronan seurauksena yhteensä 200 keikkaa ja yhtyeen takana toimiva Apocalyptica Agency Oy menetti parin miljoonan euron liikevaihdon.

Toppinen avautuu myös henkilökohtaisen elämän mullistuksista Iltalehden haastattelussa. Hän erosi 23 yhteisen vuoden jälkeen näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa ja opetteli ensimmäistä kertaa elämässään olemaan yksin. Samalla tapahtumat ovat opettaneet paljon ja tarjonneet mahdollisuuden henkiseen kasvuun.

– Voisin sanoa, että tämä on melkeinpä parasta, mitä minulle on henkisellä puolella tapahtunut. Kun kalenteri tyhjeni, sain tilaa itselleni ja aikaa omille ajatuksilleni, Toppinen sanoo Iltalehdelle.

Viisilapsisen perheen kasvattina Toppinen on aina tottunut peilaamaan olemistaan ja tekemisiään ympärillä oleviin ihmisiin ja pyrkinyt huomioimaan paljon muita ihmisiä.

– En ole aina tiennyt, mitä itse haluan.

Tällä hetkellä Toppinen kuitenkin nauttii vapaudestaan. Lapset ovat jo aikuisia ja tulevaisuudessa hän haaveilee asuvansa ainakin osa-aikaisesti Los Angelesissa.

– Voin reagoida asioihin ilman, että minun tarvitsee ottaa heitä samalla tavalla huomioon; vaikka sekin kyllä on ollut mahtavaa aikaa, Toppinen perustelee.

Hän kokee, ettei kynnys ole erityisen korkea myöskään uuteen parisuhteeseen, varsinkin kun parisuhteen voi luoda yhdessä sellaiseksi kuin haluaa.

– Yhteiskunnassa uskotellaan, että on jokin tietynlainen tapa, miten ihmisten pitää olla yhdessä. Se on ihan fuulaa. Jokaisella on vapaus luoda sellainen parisuhde kuin itse haluaa.

– On vapauttavaa, että saan tehdä just sellaisia ratkaisuja kuin haluan.

Lähde: Iltalehti

Lue myös:

Yle: Eicca Toppisella takana rankka vuosi – kahden miljoonan euron menetetyt keikkatulot, avioero ja työkkärin luukku!

IL: Apocalyptican Eicca Toppinen ja näyttelijä Kirsi Ylijoki – ero!