Kesän suurin rocktapahtuma vietetään jälleen Hämeenlinnassa, kun Metallica-fanit täyttävät kahden viikon päästä Kantolan tapahtumapuiston. Yhdysvaltalaisbändi tuo yleisöennätyksiä rikkoneen, mittavan WorldWired-maailmankiertueensa Hämeenlinnaan tiistaina 16. heinäkuuta. Metallican lämmittelijöinä toimivat ruotsalainen Ghost ja norjalainen Bokassa. Jättikonsertin liput myytiin ennätysajassa loppuun kaikkia lipputyyppejä myöden jo alkuvuodesta.

Ajantasaisimmat tiedot jättikonsertin käytännön järjestelyistä on koottu metallicafinland.fi -sivustolle. Alla tärkeimpiä vinkkejä järjestelyihin liittyen.

Aikataulu

Klo 15 avataan portit konserttialueelle ja aloitetaan turvatarkastukset. Ravintolat ja myyntipisteet aukeavat.

Arvioidut soittoajat:

Noin klo 18.45 Bokassa
Noin klo 19.45 Ghost
Noin klo 21.15 Metallica

Konsertti päättyy arviolta noin klo 24 aikaan.

Anniskelualue, ruokamyyntipisteet ja artistin kiertuetuotemyyntipisteet ovat avoinna koko konserttialueen aukiolon ajan. Tapahtumapäivänä Hämeenlinnaan on odotettavissa 55 000 konserttivierasta juhlimaan Metallican kanssa, joten kaupungin kulkuväylät ja erityisesti tapahtuman sisääntuloportit tulevat ajoittain ruuhkautumaan tapahtumapäivänä. Konserttipäivä on tiistaina, joka tulee ruuhkauttamaan liikennettä myös normaalista työliikenteestä.

Jättitapahtumaan kannattaa saapua hyvissä ajoin jo heti porttien auettua klo 15 nauttimaan tunnelmasta, juomasta ja ruoasta. Hyvissä ajoin saapumalla välttää parhaiten myös turvatarkastuksiin illemmalla muodostuvat jonot.

Credit_Brett Murray_DSC01510.jpg

Saapuminen ja liikennejärjestelyt

Jättikonserttiin saapuvan yleisön kannattaa tutustua www.metallicafinland.fi-sivustoon sekä esimerkiksi saapumis- ja aluekarttaan huolellisesti jo ennakkoon. Hämeenlinnaan pääsee kaikkein kätevimmin julkisilla kulkuneuvoilla ja itse kaupungissa kaikki, myös konserttialue, on kävelyetäisyydellä.

Kantolan tapahtumapuistoon kannattaa saapua jo heti porttien auettua klo 15 ruuhkien välttämiseksi, ja Hämeenlinnaan jo alkupäivästä! Hämeenlinnan kaupungin sivuilta löytyy vinkkejä mitä kaikkea kaupungissa voi tehdä.

Kannattaa varata reilusti aikaa ja juhlamieltä. Konserttialueelle saavutaan keskustasta kävelyreittiä Vanantie-Kantolankatu-Luukkaankatu-Puusepänkatu. Konserttialueen pääportti sijaitsee Puusepänkadulla. Kävelymatka Hämeenlinnan rautatieasemalta pääporteille on noin 3 kilometriä. Pyöräilijöille on varattu pyöräparkkialue läheltä konsertin portteja Puusepänkadulla.

Hämeenlinnan keskustassa parkkitilaa on erittäin rajallinen määrä, joten autoilijoiden kannattaa jättää autonsa liityntäpysäköintipaikoille tai saapua Hämeenlinnaan julkisilla kulkuneuvoilla. Konserttivieraille on varattu rajallinen määrä parkkitilaa ja ne on suunniteltu saapumissuuntien (Helsinki, Tampere, Turku ja Lahti) mukaan. Autolla saapuvien kannattaa lukea ohjeistukset tarkasti etukäteen tapahtuman nettisivuilta. Liikenteen sujuvuuden kannalta on tärkeää seurata näitä ohjeistuksia ja tienvarsiopastuksia navigaattorin antamien ohjeistusten sijaan – vain näin voidaan varmistaa liikenteen uudelleenohjaus ruuhkatilanteissa. Kannattaa varata hyvin aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä Hämeenlinnassa on tapahtumapäivänä useampia poikkeuksia liikennejärjestelyissä ja ajoittaisiin ruuhkiin on syytä varatua.

Konserttivieraille varatut paikoitusalueet avautuvat tapahtumapäivänä klo 12, ja kannattaa saapua paikalle jo heti päiväsaikaan ja suunnata konserttialueelle heti porttien auettua klo 15.

Autoliikennettä Kantolassa rajoitetaan merkittävästi tapahtumapäivänä klo 15-02 välillä ja esimerkiksi Vanajantie on koko päivän yksisuuntainen Kantolankadun ja Valtatie 10:n liittymän välillä, jonka vuoksi sinne ei pääse kääntymään Valtatie 10:ltä. Valtatie 10 Kantolan läheisyyteen suljetaan ennen konsertin päättymistä tuloliikenteeltä konsertin poistumisliikenteen sujuvuuden varmistamiseksi. Kantolaan päin ei siis pääse ajamaan VT10:n kautta konsertin päätyttyä. Pysäköintiä on rajoitettu Kantolassa konsertin rakentamisen ja purkamisen aikana 12.-16.7. Lähiteitä suljetaan liikenteeltä jo konserttipäivää edeltävänä päivänä ja niille on odotettavissa rekkaliikennettä, joten alueella liikkuvia suositellaan varaamaan aikaa ja kärsivällisyyttä kulkureittien muutosten vuoksi. Tapahtuman järjestelyissä otetaan huomioon Kantolassa olevien liikeyritysten ja muiden toimijoiden työntekijöiden, asiakkaiden, asukkaiden ja vierailijoiden liikkuminen ja huoltoajo.

Kartat

Kantolan tapahtumapuistoon kannattaa tutustua etukäteen konsertin nettisivuilla: saapuminen ja konsertin aluekartta.

Konserttialueen palvelut

Pop-Up-ravintolat ja Food Truckit palvelevat konserttivieraita koko tapahtuman ajan – herkkuja löytyy joka lähtöön aina artesaaniburgereista kala- ja kana-aterioihin, unohtamatta vegeherkkuja tai makkaraperunoitakaan. Yleisöä palvelee kaksi anniskelualuetta; suuri osa konserttialueesta on rajattu anniskelualueeksi, josta löytyy perinteisten panimotuotteiden lisäksi erikoisoluita sekä viini- ja drinkkivalikoimia.

Tapahtuma-alueella on useampia vessa-alueita, vesipisteet, tuotemyyntipisteitä, ensiapupiste, Löfbergsin kahvia, K-Marketin pop up -kauppa valikoimineen. Maksullinen tavaransäilytys löytyy pääportin yhteydestä, johon pääsee asioimaan alueen sisä- ja ulkopuolelta. Konserttialueelta pääportin tuntumasta löytyy infopiste, josta voi kysellä lisää konserttialueen palveluista sekä esimerkiksi löytötavaroiden perään.

Yleisön varusteet

Aurinkoisella kelillä tärkeitä ovat päähine, aurinkolasit ja aurinkovoide. Kantolan tapahtumapuisto saattaa olla tuulinen, joten suosittelemme varustautumaan pitkähihaisella paidalla tai takilla kesäiltaa varten. Sateenvarjojen tuominen on kielletty turvallisuuden sekä avattujen varjojen aiheuttamien näköesteiden vuoksi. Sateisella kelillä yleisöä kehotetaan varustautumaan sadeasuin. Käytä myös hyviä, säänmukaisia jalkineita, joilla jaksaa tallata koko keikkapäivän ajan.

Myyntipisteissä asioimisen nopeuttamiseksi kannattaa ottaa mukaan käteistä rahaa. Baarialueella ja myyntipisteissä käyvät myös yleisimmät pankki- ja luottokortit. Listausta sallituista ja kielletyistä varusteista ja muista käytännön vinkeistä löytyy tapahtuman nettisivuilta.

Konsertin päätyttyä

Konsertti päättyy noin klo 24 aikaan. Lukuisat ravintolat palvelevat konserttiyleisöä Hämeenlinnan keskustassa myös konsertin päättymisen jälkeen. Konsertista poistuu samaan aikaan 55 000 konserttivierasta, joten poistumiseen kannattaa varata reilusti aikaa, kärsivällisyyttä ja juhlamieltä, sillä alue tulee ruuhkautumaan kun konserttivieraat poistuvat alueelta samaan aikaan. Varaathan konsertin jälkeen poistumiseen reilusti aikaa ja kärsivällisyyttä, sillä Hämeenlinnassa on poistuvan konserttiyleisön lisäksi runsaasti liikenteen poikkeusjärjestelyjä.

VR ja Onnibus ovat järjestäneet lisäliikennettä konsertin päättymisen jälkeen. VR on esimerkiksi järjestänyt lisäjunia Helsinkiin ja Tampereelle. Suosittelemme hankkimaan liput pikaisesti jo ennakkoon, sillä edellisten vuosien tapaan osa lisäjunista tulee olemaan loppuunvarattuja ennen tapahtumaa. Onnibus järjestää lisävuoroja konsertin jälkeen Helsinkiin, Tampereelle ja Turkuun. Suosittelemme varaamaan bussiliput jo etukäteen, jotta varmistat paikkasi. Onnibusin bussipysäkki on aivan konserttialueen läheisyydessä, Puusepänkadun ja Vanajantien kulmassa. Kulku pysäkille käy Puusepän katua pitkin Vanajantielle.

VR – www.vr.fi
Onnibus – www.onnibus.com

Majoitusta on Hämeenlinnassa vielä saatavilla. Tapahtumapuiston kupeeseen nousee myös paljon toivottu leirintäalue Kantola Event Camping, josta löytyy lisätietoa täältä. Muut majoitusvaihtoehdot kannattaa tarkastaa täältä.

Liput

Konsertin liput ja lippupaketit on loppuunmyyty.

Ikäraja konserttiin on 5 vuotta. Alle 14-vuotiaat vain täysi-ikäisen huoltajan seurassa. Jokainen alueelle tulija tarvitsee oman lipun.

Pysy ajan tasalla konsertista!

www.metallicafinland.fi
Metallica-konsertin Facebook-tapahtuma
Twitter ja Instagram: @livenationfi
#Metinfinland
#Livenationfi