Juontajana ja muusikkona kuuluisuuteen noussut Roope Salminen on kuluneen vuoden aikana puhunut julkisuudessa avoimesti alkoholismistaan.

Nyt Salminen kertoo lisää kohtaamistaan ongelmista tuoreessa Kesäterassi-ohjelman jaksossa. Salminen on tehnyt viime aikoina suuria muutoksia elämässään, sillä hän ei halua enää palata siihen pisteeseen, josta aikoinaan lähti.

Silloin kun Salminen joi, hänelle ei omien sanojensa mukaan koskaan riittänyt se alkoholimäärä, minkä hän oli suunnitellut juovansa.

– Huomasin ajattelevani alkoholia aika paljon. Jossain vaiheessa se otti vähän synkemmän käänteen, Salminen toteaa Kesäterassin haastattelussa.

– Otti elämää enemmän ja enemmän haltuun ja alkoi vaikuttamaan töihin, ihmissuhteisiin ja kaikkeen sellaiseen, hän jatkaa. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Suomalaisilla on Salmisen mielestä edelleen virheellinen käsitys siitä, millainen on alkoholisoitunut ihminen. Hän sanoo, ettei hänen kaltaisiaan esimerkkejä alkoholismista ole ehkä vielä tarpeeksi noussut esiin julkisuudessa.

– Meillä on jostain syystä sellainen kuva suomalaisilla, että alkoholisti asuu sillan alla, ojassa, on kuollut tai menettänyt kaikki työnsä tai mitä ikinä, Salminen kuvailee.

– Itse asiassa suurin osa alkoholisteista on ihan töissä käyviä ihmisiä, joilla on parisuhde ja saattaa olla lapsia. Ja se alkoholismi on hyvin vahvasti piilossa, mies summaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Roope Salminen avaa paidattoman kuvansa taustoja: ”Se otettiin, kun olimme saaneet alastonkohtaukseni purkkiin”

Podcast: Silvia Modig ajoi päihtyneenä lainatulla autolla päin seinää – tajusi tilanteen vakavuuden vasta putkassa!