Pitkän parisuhteen päättymisen jälkeen voit saattaa kokea vapautuneesi isoistakin kahleista. Tuo vapauden tunne voi viedä mukanaan hieman liiankin kanssa, ja tulee tehtyä sellaisia asioita, jotka voisi jättää tekemättäkin. Tässä seitsemän, lähinnä naisille suunnattua, vapauden huumassa tehtyä asiaa, jotka voivat myöhemmin kaduttaa. Näitä itketään ystäville, päiväkirjalle, keskustelupalstoille ja Facebookiin.

1. Heittäydyt villiksi

Kukaan ei enää kontrolloi sinua. Voit tehdä mitä haluat. Heität toppisi lattialle, kun ratsastat mekaanisella härällä ja annat neljän miehen nuolla shotteja päältäsi samaan aikaan. Todistaaksesi kaikille olevasi vahva, vapaa ja villi nainen, annat ystäviesi ottaa kuvia ja toteat niiden päätyvän Facebookiin. Kun sitten tapaat jonkun kenestä tosissaan tykkäät, sinulla onkin paljon siivoamista tiedossa. Kunhan et anna ymmärtää, että kuvat ovat ainoa puolesi.

2. Menet sänkyyn exäsi kavereiden kanssa

Älä tee sitä, koska se on a) epäkunnioittavaa exääsi ja sinua kohtaan; vaikka ajattelisit vain hyvää, exäsi kaverit olettavat sinun haluavan kostaa exällesi ja käyttävät tilannetta hyväkseen – ja b) jos satut palaamaan yhteen exäsi kanssa, on helvetti irti kun hän kuulee kavereiltaan pelehtimisistänne.

3. Pitkität eroa

Olet alkanut käydä treffeillä ja olet ehkä ihastunutkin johonkin uuteen ihmiseen. Ehkä olet saattanut tapaillakin häntä vähän useammin. Mutta OOPS! Vietät yön yhdessä exäsi kanssa. Tai ehkä te vielä tekstailette ja lähettelette maileja. Jos tilanne menee vakavaksi uuden miehen kanssa, hänestä tuntuu että on ollut vain korvike. Parempi on vain tehdä selvä ero ja jatkaa elämää, sekä antaa uudelle miehelle rehellinen ja puhdas alku.

4. Kirjaudut useille deittisivustoille

Olet kirjautunut kaikille deittisivustoille ja pestannut itsellesi työkaverin etsimään sopivaa miestä. Miksi?
On hienoa, että lähdet ulos ja haluat tavata uusia ihmisiä, mutta jos miehen haku menee överiksi, palat loppuun ja ajatus seuraavista treffeistä alkaa oksettaa sinua. Kirjaudu vain yhteen tai kahteen sivustoon, äläkä lähde treffeille miesten kanssa, joiden profiileissa näet jo punaista valoa. Luota vaistoosi. Jos ajattelet, ettet luultavasti pidä tästä henkilöstä, se johtuu siitä että luultavasti et oikeastikaan pidä hänestä. Säästä siis energiasi niihin, joita et malta odottaa tapaavasi. Etene tasaisen rauhallisesti.

5. Mukavaa oleilua

Tämä on iso virhe. Hengaat jonkun kanssa kenen kanssa tulet toimeen todella hyvin. Seksi on ihan hyvää ja hän tulee aina kylään kun pyydät. Se tuntuu melkein kuin oikealta parisuhteelta. Lakkaat käymästä ulkona tapaamassa niitä mahdollisia ihmisiä, jotka vetävät jalat altasi ja vievät sydämesi. Teet tämän vain sen takia, että sinulla on asiat ihan mukavasti kotona sijaispoikakaverisi kanssa, jota et oikeasti rakasta. Se pitää sinut kaukana jostain paljon paremmasta. Tällaiset suhteet ovat myös todella vaikeita katkaista, joten älä mene liian syvälle niihin – tai itseasiassa: Älä lähde sellaiseen juttuun mukaan lainkaan.

6. Harrastat seksiä ystäväsi kanssa

On helppoa kääntyä miespuolisen ystäväsi puoleen, ajatellen eroahdistuksissa: “Hmmm, onkohan elämäni mies ollut koko ajan näin lähellä?” Vakuutat itsellesi, että olet rakastunut ystävääsi ja menet sänkyyn hänen kanssaan. Kun eroahdistus alkaa hellittää, huomaat ettet ole turhaan pitänyt ystävääsi vain ystävänä. Pystyt ehkä korjaamaan välit ystävääsi, mutta kun löydät uuden miehen ja tapaat häntä omien ystäviesi kanssa, joudut aina kohtaamaan tosiasian, että makasit ystäväsi kanssa. Yök.

7. Suunnittelet suurta reissua löytääksesi itsesi

Nyt sinulla on kiire varata lennot ja hotellit matkustaaksesi Euroopan ympäri kesällä, ja käydäksesi unelmiesi Karibianristeilyllä. Kirjaudut kaiken maailman jooga/keramiikka/taidekursseille. Kun tapaatkin yllättäen uuden miehen, jota haluaisit tapailla, sinulla onkin yhtäkkiä kasa laskuja maksettavana kursseilta ja matkoilta, joihin et luultavasti edes pääse, koska sinulla on niin kiire viettää aikaa uuden kultasi kanssa. Rahan tuhlausta. Ota rauhallisesti, äläkä anna eron viedä sinua äärimmäisyyksiin.

Kuva: Pixabay