Ex-kiekkoilija Mikko Koivun, 38, ja hänen virolaisen vaimonsa Helena Koivun avioeroprosessi on saanut uuden käänteen. Koivut ovat asuneet Yhdysvalloissa Minnesotassa ja pari on kiistellyt pitkään siitä, missä maassa avioeroa tulisi käsitellä.

Asiaa on jo käsitelty Suomessa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa, joka määräsi aiemmin pesänjakajan toimittamaan omaisuuden osituksen. Helena kuitenkin valitti asiasta Turun hovioikeuteen.

Hovioikeuden mukaan asiassa on tapahtunut tuomiovirhe. Varsinais-Suomen käräjäoikeudella ei ole ollut toimivaltaa aviovarallisuutta koskevassa asiassa, vaikka Koivut ovat tehneet avioehtosopimuksensa Suomessa.

Hovioikeus määräsi käräjäoikeuden päätöksen pesänjakajan määräämisestä kumottavaksi, joka tarkoittaa sitä, että omaisuuden jako siirtyy Yhdysvaltain tuomioistuimen käsittelyyn.

Helena Koivun asianajaja Erno Bombergin mukaan Mikko Koivu voi hakea valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

– Mikään ei kuitenkaan estä sitä, etteivätkö osapuolet voisi saavuttaa sovintoa asiassa, Blomberg sanoo.

Mikko ja Helena Koivu (os. Kipper) avioituivat vuonna 2014. Heillä on kolme alle kouluikäistä lasta. Mikko Koivu haki avioeroa yksin helmikuussa 2020. Ero sai alkunsa, kun Helena sai selville Mikon pettäneen häntä.

Lähde: Ilta-Sanomat

Lue myös:

Me Naiset: Helena Koivu avautuu raskaasta oikeusprosessista Mikko Koivun kanssa – ”Haluaisin päästä elämässä eteenpäin”

Seiska: Mikko Koivun avioerokiista jatkuu – ex-vaimo vaatii oikeusteitse hurjia summia!