Radiojuontajanakin työskentelevä Esko Eerikäinen yllätti tänä keväänä monet suomalaiset hypätessään mukaan Salatut elämät -sarjan näyttelijätiimiin. Eerikäinen esittää suosikkisarjassa Petri-nimistä hahmoa, jolle syttyy romanssi Pete Latun näyttelemän Kalle Laitelan kanssa.

Eerikäinen iloitsee siitä, kuinka nopeasti hän on päässyt osaksi legendaarista Salkkarit-työyhteisöä. Mies uskoo muistavansa tämän kevään ikuisesti. 

– Olen yleensä aina hyvin väsynyt lopputalvella ja alkukeväästä, kun ulkona on niin pimeää ja harmaata. Tänä keväänä olen saanut valtavasti energiaa Salkkareista ja oikeasti nauttinut työnteosta, Eerikäinen kertoo hymyillen Metropolille Salkkareiden pressitilaisuudessa. 

– Aluksi minua pelotti, miten oikein opin työskentelemään näyttelijänä. Olen aikaisemmin tehnyt esiintymistä ja juontamista vain livenä. On kuitenkin ollut ihanaa huomata, kuinka yllättävän helposti ja mutkattomasti olen ottanut vastaan uusia asioita ja sopeutunut tähän rytmiin. Ilmeisesti myös muut ovat olleet tyytyväisiä työni tulokseen, hän jatkaa. 

Runsaasti positiivista palautetta Eerikäinen on saanut näyttelijäkollegojensa lisäksi myös faneiltaan. 

– Monet ovat olleet häkeltyneitä rohkeasta roolistani ja kehuneet paljon suoritustani, Eerikäinen toteaa kiitollisuutta äänessään. 

– Onnistuin yllättämään jopa siskoni, joka on suuri Salkkarit-fani. En ollut kertonut hänelle roolistani etukäteen, ja hän oli ihan, että: “wow, miten siistiä!” 

Kaksi kertaa naimisissa

Keskiviikkona 27. huhtikuuta Salkkareiden studiolla järjestetyssä pressitilaisuudessa vallitsee iloinen ja rakkaudentäyteinen tunnelma, kun Salkkareista tutut hahmot Salla ja Kari viettävät häitään. Myös Eerikäisellä on kokemusta naimisiinmenosta, sillä hän on tehnyt sen peräti kaksi kertaa. 

Eerikäinen avioitui hyvinvointivalmentaja Martina Aitolehden kanssa vuonna 2007. Vaikka pari on sittemmin eronnut, muistelee Erikäinen häitään iloisin mielin. 

– Mietin häitäni lämmöllä. Muistan vahvasti sen hetken, kun seisoskelimme Martinan kanssa alttarilla. Koko se matka, että ylipäätään pääsimme alttarille, oli aikamoinen, mies naurahtaa. 

– Mutta ne olivat ihan super hauskat bileet! hän lisää. 

– Kyllä me edelleen Martinan kanssa nauramme hääjuhlillemme aina silloin tällöin. Meillä oli todella paljon ihania vieraita, parhaimmat ystävämme olivat läsnä, ja meillä oli hyvä bändi soittamassa. Juomaa ja ruokaa riitti ja illan kruunasi mahtava ilotulitus. Se oli hieno päivä! 

Vielä jokin aika sitten Eerikäinen ajatteli, ettei enää koskaan voisi mennä naimisiin. Nyt hänen mielensä on kuitenkin muuttunut. 

– Jyrkkä ehdottomuus on mielestäni aina aika turhaa. Sehän voi olla, että tulen vielä joskus rakastumaan oikein syvästi, jolloin naimisiinmeno voisi sittenkin tuntua hyvältä ajatukselta. Juu, kyllä minä tänä päivänä sanon, että voisin mennä naimisiin, Eerikäinen tokaisee.

– Avioliitto vaatii vain oikean ihmisen rinnalle. Sellaista ihmistä ei vielä ole tullut vastaan, jonka kanssa voisin kuvitella mitään syvempää. Elämäni rakkaus on ehkä vasta matkalla luokseni, mies pohtii.

Lue myös:

Esko Eerikäisellä, 48, armoton ikäkriisi – julkaisi rehellisen tilityksen: ”Se on iskenyt kovaa”

Esko Eerikäinen uutuusohjelmaan osallistumisesta: ”Tämä oli elämäni kauhein ja pelottavin kokemus”