Kuinka ansaita luottamus pettämisen jälkeen?

Parisuhteessa pettäminen on aina ikävä asia, joka saattaa johtua tyytymättömyydestä tai jonkinlaisesta kriisistä. Syiden löytäminen on avainasemassa, mikäli parisuhteen haluaa vielä pelastaa.
Välien korjaaminen ei ole mahdotonta
Pettämisen jälkeen on yleensä luottamus menetetty ja suhde on erittäin pahasti karilla. Parisuhdeterapeutti neuvoo usein tällaisessa tilanteessa löytämään oikean selviytymisstrategian. Suhde voi olla pelastettavissa, mikäli molemmat osapuolet tahtovat kaikesta huolimatta jatkaa suhdetta. Asiantuntijoiden mukaan ulkopuolinen apu parantaa mahdollisuutta selvitä tilanteesta.
Petetyksi tuleminen herättää vihaa ja epäluottamusta. Voimakkaat tunteet eivät kuitenkaan kestä ikuisuuksia. Ne väistyvät ajan kanssa. Vihaa tulisi työstää silloin kun se on vielä pinnalla, jotta se ei jää kalvamaan petetyn osapuolen mieltä. Viha saattaa purkautua jopa vuosien jälkeen, mikäli asiaa ei käsitellä loppuun.
Luottamuksen palauttaminen
On erittäin tärkeää tiedostaa oman käyttäytymisen syyt ja käsitellä ne. Mikäli syyt löydetään ja ongelmat ratkaistaan, ei pitäisi ilmetä tarvetta toistaa itseään. Pettäjän ei kuitenkaan tulevaisuudessa tulisi olla automaattisesti syntipukki, koska silloin ollaan taas samassa tilanteessa kuin pettämisen tapahduttua. Suhteen epätasapainoinen tila ei koskaan johda mihinkään hyvään. Pettäjänkään ei tule syyttää petettyä tilanteesta, johon he ovat ajautuneet. Vastuuta pettämisestä ei voi koskaan sysätä vain toisen harteille, sillä yksikään suhde ei parane toisiaan syyttelemällä.
Ihanteellisin tilanne olisi pystyä aloittamaan puhtaalta pöydältä. Asiantuntijoiden mukaan suhdetta ei tulisi jatkaa entiseen malliin, koska juuri siitä seurasi suhteen huonontunut laatu ja parin etääntyminen, joka puolestaan johti pettämiseen. On pariskuntia, joiden suhde on jopa parantunut heidän käytyään läpi tämän vaikean ajanjakson. Asiantuntijat eivät kuitenkaan missään nimessä suosittele tarkoituksellista pettämistä, jotta sitä kautta pääsisi käsittelemään parisuhteen ongelmia. Pettämisen seurauksia ei voi varmuudella ennakoida koskaan.


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

Jä vastaus

Your email address will not be published.