Yksi parisuhteiden murheenkryyneistä on sitoutumiskammo. Moni on ollut tilanteessa, jossa hän on ollut rakastunut ja suunnitellut jo yhteistä tulevaisuutta, kunnes suhteen toinen osapuoli on alkanut jarrutella.
Todellinen sitoutumiskammo saattaa näkyä myös muilla elämänalueilla kuin parisuhteessa. Esimerkiksi pitkäaikaisesti vaikuttavien päätösten tekeminen on sitoutumiskammoiselle vaikeaa. Kysymys ei siis ole välttämättä siitä, että hän ei halua sitoutua juuri sinuun, vaan hänellä voi olla muitakin ongelmia sitoutumisen suhteen.
Miten siis tunnistat, onko henkilöllä sitoutumiskammo vai onko kysymys esimerkiksi siitä, että et vain ole hänen silmissään riittävän kiinnostava?

Sitoutumiskammon merkit

1. Hän vaihtaa työpaikkaa tiuhaan tahtiin. Työpaikan vaihto voi olla merkki siitä, ettei hän ole tyytyväinen uraansa, mutta voi myös kertoa siitä, että hän välttelee ylipäänsä sitoutumista.
2. Hän on ollut useissa lyhyissä suhteissa, eikä ole sitoutunut yhteenkään aiempaan kumppaniinsa pitkäksi ajaksi.
3. Hän juoksee karkuun, kun tulee puhe rakkaudesta tai jos yrität aloittaa keskustelun, jossa määrittelette suhteenne tilaa. Tällainen keskustelu tekee suhteesta hänelle liian todellisen.
4. Hän viivyttelee ilmoittautumista tapahtumiin ja jättää sen aina viimeiseen päivään.
5. Hän on yleisesti ottaen epäluotettava ja arvaamaton.
6. Hän ei esittele sinua perheelleen tai läheisille ystävilleen. Hän pitää sinut omassa lokerossasi.

Mitä on tehtävissä?

Jos merkit kuulostavat tutuilta, sinun kannattaa olla varuillasi. Jos kysymys on laajemmista psyykkisistä ongelmista, ne ratkeavat parhaiten turvautumalla ammattiauttajaan. Tällöin hänen olisi kuitenkin itse myönnettävä, että hänellä on ongelma.
Pyri olemaan vähemmän hänen tavoitettavissaan. Menetelmässä on riskinsä, sillä jos hänellä todella on sitoutumiskammo, hän saattaa hävitä elämästäsi kokonaan. Se, ettet ole aina tavoitettavissa, voi kuitenkin myös rohkaista häntä työskentelemään suhteen eteen, jos olet hänelle oikeasti tärkeä.
Lähde: Lifehack