Riitely kannattaa parisuhteessa – 6 kiistatonta hyötyä

Tutkimuksen mukaan parit, jotka riitelevät usein, ovat onnellisempia kuin ne, joiden suhteissa ei ole koskaan konflikteja. Toki jatkuva riitely on merkki siitä, että asiat eivät ole kunnossa, mutta täydellinen riitojen välttely ja tunteiden patoaminen voi johtaa ajan kuluessa vielä suurempiin ongelmiin.
Parisuhde-ekspertti Sundy Gilchrist painottaa, että riidat ovat hyväksi suhteelle. Tässä on kuusi hyötyä, joita säännöllisellä riitelyllä voi saavuttaa.

1. Vähentää stressiä ja ahdistusta

Ajatukset ja tunteet, jotka tukahdutat välttääksesi riidan, voivat tuoda jännityksiä kehoosi ja mieleesi enemmän kuin se, että ajaudutte riitaan. Pitkän ajan kuluessa patoumat voivat johtaa ahdistukseen ja masennukseen.

2. Lisää luottamusta

Riidan päätteeksi tehty sovinto osoittaa, että osaatte tehdä kompromisseja ja selviätte ongelmista yhdessä. Terve riita voi myös tuoda suhteeseen intohimoa ja nostaa energiatasojanne. Älkää kuitenkaan riidelkö toistuvasti samasta asiasta. Toistuva riidanaihe on merkki ratkaisemattomasta erimielisyydestä, joka on selvitettävä.

3. Osoittaa sitoutumista

Riitely myös osoittaa kumppanillesi, että välität suhteesta. Rehellisyys ja suorasanaisuus ei aina ole helppoa, ja jos suhde olisi sinulle merkityksetön, et edes ryhtyisi riitaan. Muistakaa kuitenkin riidellä reilusti toisianne kuunnellen.

4. Vahvistaa yhteyttä

Tutkimuksen mukaan suhde on sitä vahvempi, mitä useammasta riidasta pari on päässyt yli. Riita antaa parille tilaisuuden nähdä toisensa sellaisina, kuin he ovat.

5. Kohentaa seksielämää

Riita voi usein aiheuttaa kohonnutta verenpainetta ja kärjistyneitä tunteita, mutta ratkettuaan myös seksihalujen heräämisen. Riitaa seuraava sovintoseksi vapauttaa mielihyvähormoni oksitosiinia.

6. Parantaa terveyttä

Rehellisyydellä ja reilulla riitelyllä on useita terveysvaikutuksia. Tukahdutettu viha nostaa kehon kortisoli- ja adrenaliinitasoa, mikä voi aiheuttaa ruuansulatusongelmia ja jopa päihteiden väärinkäyttöä.
Lähde: The Sun


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.