Tämän takia yhdyntää kannattaa harrastaa mahdollisimman usein!

Sen lisäksi, että yhdyntä on erittäin miellyttävä kokemus, sillä on myös todettu olevan positiivinen vaikutus hyvin moneen asiaan, varsinkin terveyteen.
Seksi tietenkin lujittaa parisuhdetta, mutta se myös auttaa tutkitusti nukkumaan paremmin ja se lievittää stressiä, kipuja sekä särkyjä.
Länsi-Skotlannin yliopiston tutkijat huomasivat, että ihmiset jotka harrastavat yhdyntää vähintään kerran kahdessa viikossa selviävät harvemmin seksiä harrastavia paremmin stressaavista tilanteista, kuten vieraille ihmisille puhumisesta. Endorfiinin ja oksitosiinin vaputuminen aktivoi aivoissa nautintoa tuottavia alueita, jotka tuottavat läheisyyden ja rentouden tunteita.
Samat mielihyvähormonit, jotka vapautuvat seksin aikana, auttavat kehoa ja mieltä saavuttamaan horrosmaisen tilan. Jos yhdyntä päättyy hurjaan orgasmiin, kehossa vapautuu myös hormonia nimeltä prolaktiini. Prolaktiinia erittyy myös sikeässä unessa, minkä vuoksi yhdynnän jälkeen on helppo nukahtaa.
Seksin kipua lievittävän vaikutuksen taustalla ovat jälleen kerran lukuisat eri hormonit, jotka lievittävät kehon kolotuksia, olivatpa ne sitten selkäkipuja tai pääkipuja. Seksin yhteydessä vapautuvat endorfiinit ovat läheistä sukua särkyjen lievitykseen käytetylle morfiinille, joten ne hälventävät kipuja hyvin tehokkaasti.
Paljon seksiä harrastavilla ihmisillä on myös kehossaan runsaasti vasta-ainetta nimeltä immunoglobuliini A, jonka tiedetään suojelevan nuhalta ja flunssalta.
Mielenkiintoista tutkimuksessa oli varsinkin se, että terveydellisesti positiiviset vaikutukset koskivat nimenomaan yhdynnässä saatuja orgasmeja. Masturbaation ja anaaliseksin vaikutusten todettiin olevan enemmän neutraaleja tai joissakin tapauksissa jopa negatiivisia terveydelle. Yhdyntäorgasmi vaikuttaa elimistöön eri tavalla kuin muilla keinoilla saadut orgasmit. Yhtenä vaikuttavana tekijänä todettiin olevan myös se, että yhdynnästä orgasmin saavien pariskuntien suhde oli yleensä muutenkin hyvällä tolalla.
Jos sinusta tai kumppanistasi tuntuu, että juuri nyt ei tekisi mieli, ehkä se johtuukin nimenomaan seksin puutteesta, joten sukeltakaapa sukkelaan peittojen väliin puuhastelemaan molemmat terveemmiksi!
Lähde: University of West Scotland, NCBI
Kuva: Pixabay


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Kommentit
Lataa...