Näillä ohjeilla pääset eroon kaksoisleuasta!

Leuan alle kertynyt rasva korostuu varsinkin päätä alaspäin käännettäessä, jolloin leuan alle muodostuu ns. kaksoisleuka.
Tärkein keino kaksoisleuan poistamiseen on luonnollisesti laihduttaminen, jota varten tarvitaan terveellisiä ruokailutapoja ja liikuntaa, mutta ongelman poistamiseen on olemassa muitakin keinoja, joissa liikeharjoituksia täsmennetään suoraan kaulan ja leuan alueelle.

Bright Side -sivusto kokosi listan tehokkaimmista liikeharjoitteista, joiden avulla kaksoisleualle voi sanoa nopeammin iloiset hyvästit.
Lihasten lämmittely

Kaulan alueen lihaksia lämmitellään ensin työntämällä alaleukaa eteen- ja taaksepäin, ja sitten sivuttain. Kaikki liikkeet tulee tehdä hitaasti ja sulavasti, ilman äkkinäisiä repäisyjä. Toista 8-10 kertaa.
1. Kauha

Avaa suu ja vedä alahuuli peittämään alahampaat. Kuvittele kauhovasi vettä alaleualla. Liikuta päätä alaspäin kauhomisliikkeenä ja sulje suu kun nostat pään takaisin ylös. Pidä tämän liikkeen aikana huulten nurkat täysin rentoina. Toista 5-7 kertaa.
2. Kosketa nenää kielellä

Kaksoisleuka muodostuu helpommin, jos kieltä tukevat lihakset ovat heikkoja, joten myös niitä tulee vahvistaa.
Työnnä kielesi niin pitkälle kuin mahdollista ja yritä koskettaa kielen päällä nenääsi. Pidä huulet rentoina. Toista 5 kertaa.
3. Ovaalin muotoiset kasvot

Tämä harjoite auttaa myös roikkuviin poskiin. Käännä pää vasemmalle ja työnnä alaleukaa eteenpäin, kohdistaen painetta kaulalihaksiin. Kaulan vasemman puolen lihaksissa tulee tuntua painetta. Tee seuraavaksi sama kääntämällä päätä oikealle. Toista 5 kertaa molempiin suuntiin.
4. ”Suukko kirahville”

Kuvittele antavasi suukko kirahville, tai todella pitkälle henkilölle.
Nosta kasvosi ylöspäin ja katsele kattoa. Työnnä hieman alaleukaa eteenpäin ja mutrista huuliasi niin kuin antaisit suukon. Tämän liikkeen tulee aiheuttaa vahvaa painetta kaulaan. Pidä päätäsi tässä asennossa 5-8 sekuntia ja rentouta. Toista 5 kertaa.
5. Vastavoima

Laita molemmat kädet nyrkkiin ja aseta ne leuan alle. Painaa leukaa alaspäin ponnistamalla nyrkkejä vastaan. Kasvata painetta tasaisesti. Kun paine on kovimmillaan, pidä sitä 3 sekuntia ja rentouta. Toista 5-7 kertaa.
6. Hymy

Pure hampaasi yhteen ja pidä suu kiinni. Venytä huulten nurkat niin leveiksi kuin mahdollista. Työnnä sitten kieli vasten kovaa kitalakea (suun yläosa) lisäämällä tasaisesti voimaa. Jos tunnet paineen kaulalihaksissa, teet liikkeen oikein. Pidä painetta 5 sekuntia ja rentouta 3 sekuntia. Toista 5-8 kertaa.
7. Posket pullollaan

Vedä syvään henkeä suun kautta. Sulje suu ja pullista poskesi täynnä ilmaa. Paina sitten kämmnenillä poskia niin, että tunnet paineen selvästi kaulalihaksissa. Pidä painetta 3-5 sekuntia, puhalla ilmat ulos ja rentouta. Toista 5-6 kertaa.
Lähde: Bright Side
Harjoitekuvat: Roman Zakharchenko, malli Olga Zakharchenko

Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!
Janne ”Nacci” Tranbergin hurja tarina - lue e-kirja ilmaiseksi!