Nelosen Gladiaattorit-kilpailun voittaja Janica Timosen vinkit painonpudotukseen.
Oululainen kuntosali- ja kauneusalan yrittäjä Janica Timonen nappasi itselleen syksyllä himoitun Gladiaattorit-pokaalin. Janica on intohimoinen fitness-urheilija ja tarjoaa muun muassa personal trainer -palveluja. Näin uuden vuoden kynnyksellä moni suunnittelee painonpudotusta ja kaipaa siihen tehokkaita, mutta silti yksinkertaisia vinkkejä.
Tässä Gladiaattorit-voittajan selkeät ohjeet helppoon laihduttamiseen.

Aloitetaan ihan yksinkertaisilla vinkeillä:

Aloita säännöllinen liikuntaharrastus mistä itse pidät ja nautit. Säännöllinen ja terveellinen ruokavalio on myös avainasemassa laihduttamisen suhteen. Liikunta ja ruokavalio kulkevat käsi kädessä. Jos toinen osa-alue on kadoksissa, et saa tuloksia aikaiseksi ja se laskee motivaatiotasi saavuttaa itse tavoite. Tavoitteesta puheen ollen, aseta itsellesi tavoite ja kerro se myös ystäville ja lähimmäisillesi. Tämä helpottaa tavoitteen saavuttamisessa, etkä anna periksi niin helposti. Nämä kaksi asiaa – liikunta sekä ruokavalio ovat AVAIMET painonpudotukseen. Ei ole vippaskonsteja tai oikotietä onneen.
On tärkeää, että asetat itsellesi pieniä tavoitteita matkan varrelle. Kun saavutat ne, tunnet onnistumisia, saat lisää motivaatiota ja näin voit kasvattaa omia tavoitteitasi. Muista olla vertaamatta itseäni muihin!

Vinkkejä rasvanpolton tehostamiseen:

Kun yllämainitut säännöllinen liikunta sekä ruokavalio ovat kunnossa:
* Aamuaerobinen tyhjällä vatsalla on tehokas tapa polttaa rasvaa ja se antaa hyvän startin tulevalle päivälle.
* Pidä nestekiertoasi yllä juomalla säännöllisesti vettä noin 3 l päivässä.
* Tee inventaario ruokakaappeihin ja raivaa kaikki ylimääräinen kaapista pois. Näin sinulla ei ole houkutuksia kummittelemassa kaapeissa.
* Suunnittele/valmista päivän ateriat etukäteen. Näin sinun ei tarvitse olla kokkaamassa vähän väliä, kun ruuat ovat valmiiksi tehtynä.
* Älä mene nälkäisenä ruokakauppaan. Pidä huoli, että mukaasi tarttuu vain tarvittavat ruokavalioosi kuuluvat raaka-aineet.
* Älä juo sokerisia mehuja/limsoja.
* Vältä alkoholijuomia.
* Vältä iltasyömistä.
* Muista nukkua tarpeeksi pitkät yöunet.
* Pysy aktiivisena, suosi hyötyliikuntaa aina kun se on mahdollista.
Janica Timonen on Nelosen Gladiaattorit-tv-ohjelman tuore voittaja. Timosella on vahva urheilutausta, johon sisältyy 8 vuotta kilpatelinevoimistelua. Myöhemmin innostus kasvoi kuntosalilla treenaamiseen ja nyt hän on intohimoinen fitness-urheilija takanaan useita kilpailuja. Janica tunnetaan myös Suomen ensimmäisen Pelkokertoimen nuorimpana kilpailijana vuonna 2008.
Kuva: Janica Timonen