Länsimaisessa kulttuurissa ihmisillä on varsinkin nykyisin paljon ulkonäköpaineita. Yleisen ihanteen mukaan ihmisten tulisi pysyä hoikkina ja olla hyvässä fyysisessä kunnossa. Tämän vuoksi monet noudattavat tiukkaa ruokavaliota, viettävät paljon aikaa kuntosalilla ja jopa muokkaavat vartaloaan kirurgin leikkauspöydällä.
Jos et halua näännyttää itseäsi kauneuden ja hyvinvoinnin tavoittelussa, kokeile Bright Side -sivuston Japanista löytämää neljää salaisuutta, joiden avulla japanilaiset naiset pysyvät hoikkina.

1. Jos treenaat kuin sumopainia, sinusta tulee sumopainija

Sumopainijat eivät syö aamiaista, vaan aloittavat rankan harjoittelun heti aamulla. Sen jälkeen he syövät valtavan lounaan ja menevät nukkumaan. Sitten he heräävät ja toistavat saman rutiinin uudestaan saman päivän aikana.
Terveellisellä ruokavaliolla ei ole merkitystä, jos annokset eivät ole oikean kokoisia. Kova treeni menee hukkaan, jos sen jälkeen on poikki ja tarvitsee ainoastaan unta ja lisää ruokaa.
Jos olet treenin jälkeen nälkäinen kuin karhu, se on merkki liian kovasta harjoittelusta.

2. Lämpö on elämää

Ruoka on energiaa, jota kulutamme. Kesäiset vihannekset ja hedelmät auttavat kehoa sopeutumaan lämpimään ilmastoon. Sen sijaan talven ruokavalio sisältää paljon enemmän kaloreita, jotta keho pysyy lämpimänä kylmissä olosuhteissa.
Monet ravitsemusterapeutit neuvovat syömään paljon raakoja vihanneksia ja kasviksia. Se on kieltämättä terveellistä, mutta silloin keho ei saa tarpeeksi lämpöä. Myös vihanneksia voi lämmittää- Ne eivät silloin enää sisällä niin paljon vitamiineja, mutta keho saa paremmin lämpöä ja energiaa.

3. Juominen aterian aikana on epäterveellistä

Japanilaiset eivät juo syödessään. Ensinnäkin nesteet jäähdyttävät kehoa. Toiseksi, se on pahaksi ruoansulatukselle. Tutkijoiden mukaan vesi neutraloi hapon, joka edistää ruoansulatusta. Tämän takia elimistö haluaa lisää energiaa ja ihminen tuntee tarvetta syödä uudelleen.

4. Kuuma kylpy pidentää ikää

Kuuman kylvyn jälkeen olo on rauhallinen, lihakset rentoja ja verenkierto paranee luonnollisesti. Kuuma kylpy vähintään kaksi kertaa kuukaudessa auttaa pitämään ihon puhtaampana ja parantaa ruoansulatusta.
Lähde: Bright Side
Kuvituskuva: Unsplash