Jokainen on varmasti väsynyt raskaan työpäivän jälkeen, mutta jos iltapäivisin energia ei riitä muuhun kuin päiväuniin, kannattaa miettiä väsymyksen aiheuttajaa. Tässä on kahdeksan mahdollista syytä väsymykselle sekä ohjeita energisempään elämään.

1. Ruokavaliosi vaatii korjausta

Yhdistelmä proteiineja, terveellisiä rasvoja ja hyviä hiilihydraatteja pitää energiatasosi tasaisena. Jos et saa riittävästi kaikkia tärkeitä ravintoaineita päivän aikana, väsymys saattaa yllättää.

2. Olet pessimisti

Pessimismi on uuvuttavaa. Kun pessimisti kohtaa haasteen, hän ei usko omalla toiminnallaan olevan merkitystä siihen, kuinka tilanne ratkeaa. Tällainen ajatus saattaa jähmettää hänet paikalleen ja estää toimimasta. Optimisti sen sijaan uskoo, että jotain hyvää tapahtuu, ja hän saa energiaa tästä ajatuksesta.

3. Liikut liian vähän

Tutkimusten mukaan jo kevyt liikunta ehkäisee väsymystä. Vaikka olet työpäivän jälkeen väsynyt, kannattaa raahata itsesi ulos, sillä luultavasti palaat lenkiltä energisempänä.

4. Olet sokerihiiri

Sokerin syöminen aiheuttaa energiapiikin, joka kuitenkin kostautuu verensokerin nopeana laskuna ja väsymyksenä. Yritä siis vähentää sokeristen herkkujen ja juomien nauttimista.

5. Et juo riittävästi vettä

Jo lievä nestehukka johtaa väsymykseen ja heikentää keskittymiskykyä. Pyri juomaan päivän aikana vähintään kahdeksan lasillista vettä.

6. Nukut huonosti

Suurin osa ihmisistä tarvitsee 7-9 tuntia unta yössä. Pyri pitämään unirytmisi säännöllisenä. Pidä makuuhuoneesi pimeänä ja viileänä, ja laita puhelimesi äänettömälle yön ajaksi.

7. Allergiat kiusaavat

Allergiat aiheuttavat kehoon tulehdustilan, joka johtaa väsymykseen. Jos et voi välttää allergian aiheuttajaa, allergialääkkeet auttavat.

8. Et saa riittävästi rautaa

Väsymys saattaa johtua myös raudanpuutteesta. Etenkin naiset, joilla on runsaat kuukautiset, saattavat kärsiä raudanpuutoksesta. Punainen liha ja maksa ovat tehokkaita ruokia raudan saamiseksi. C-vitamiini auttaa rautaa imeytymään.

Lähde: RedBook

Kuva: Freepik