Painonpudotuksesta on tarjolla paljon tietoa, johon ei kuitenkaan aina ole uskomista. Painonpudottajan voi olla vaikea erottaa, mikä on totta ja mitkä tarua, kun osa neuvoista on jopa keskenään ristiriidassa. Laihduttamiseen liittyy myös sitkeitä myyttejä, joita todistusaineisto ei tue.

Tässä on kuusi myyttiä, joihin painonpudotusta tavoittelevien on aika lakata uskomasta.

1. Seksi käy liikunnasta

Yksi sitkeistä painonpudotusmyyteistä on, että petipuuhat polttavat runsaasti kaloreita. Erään tutkimuksen mukaan miehet kuitenkin kuluttavat 25 minuutin seksisession aikana keskimäärin vain 100 kaloria ja naiset 69 kaloria. Tutkimuksessa arvioitiin, että miehet polttavat noin 4,2 kaloria ja naiset noin 3,1 kaloria minuutissa harrastaessaan seksiä. Peittoa saa siis heiluttaa pitkään, jos seksin avulla haluaa pudottaa painoa.

2. Pienet muutokset ruokavaliossa johtavat suuriin ja pysyviin tuloksiin laihdutuksessa

Moni uskoo, että paino putoaa, vaikka ruokavalioon tekee vain aivan pieniä muutoksia. Pienet muutokset voivat toki sysätä oikealle tielle ja motivoida tekemään suurempia muutoksia, mutta itsekseen ne eivät vielä vaikuta painoon merkittävästi.

3. Satoja kyykkyjä tekemällä saa täydellisen takapuolen

Kyykyt eivät ole välttämättömiä pakaroiden muokkaamisessa, eivätkä edes tehokkain treenimuoto verrattuna moniin muihin pakaraliikkeisiin. Parhaisiin tuloksiin pääsee muutenkin vaihtelemalla treeniohjelmaa ja treenaamalla pakaroita useamman kerran viikossa.

4. Kaloreiden laskeminen on välttämätöntä

Ruoka-annosten kokoa kannattaa tarkkailla tietääkseen, mistä päivittäinen ruokavalio todella koostuu. Harva ihminen kuitenkin jaksaa laskea kaloreita päivittäin. Kaloreiden laskeminen voi jopa lannistaa ja saada luopumaan laihdutusprojektista. Siksi kannattaa kehittää kestävämpi tapa hallita päivittäistä ruokavaliota.

5. Laihduttajan on syötävä vain salaattia sekä unohdettava kokonaan sokeri ja alkoholi

Terveellinen ruokavalio sisältää paljon kasviksia, mutta kukaan ei elä pelkällä salaatilla. Tärkeintä on muodostaa tasapainoinen ja monipuolinen ruokavalio, johon sisältyy myös proteiinia, terveellisiä rasvoja ja hyviä hiilihydraatteja. Painonpudottajan ei myöskään kannata olla itselleen liian ankara, sillä kaikkien herkkujen kieltäminen johtaa helposti repsahduksiin.

6. Kaikki hiilihydraatit ovat pahasta

Viime vuosina vähähiilihydraattinen ruokavalio on saanut suurta kannatusta, ja sitä on pidetty parhaana keinona painonpudotukseen. Hiilihydraattien hylkääminen voi kuitenkin johtaa epätasapainoiseen ruokavalioon. Sen sijaan kannattaa vaihtaa nopeat hiilihydraatit hitaisiin, kuten kvinoaan, tummaan riisiin ja täysjyvätuotteisiin.

Lähde: DailyMail