Sunrise Avenue -yhtyeestä tunnettu muusikko Samu Haber, 45, kertoi uupumuksestaan ja totaalisesta romahduksestaan Ylen Efter Nio -ohjelmassa maanantaina. Sunrise Avenue oli kovassa nosteessa, mutta Samun voimavarat alkoivat olla vähissä. Hän kertoo ohjelmassa, että tunnisti kyllä uupumuksen, vaikka ei osannut siihen reagoida.

– Jossain vaiheessa sen rajan vaan tunsi, että nyt loppuu. Onhan se aika kova kokemus. Ekaa kertaa kun tulee paniikkikohtaukset, etkä ole nukkunut vaikka puoleen vuoteen, niin on se tosi kova paikka.

Totaalinen romahdus tuli vuonna 2007, kun yhtye oli Itävallan Wienissä.

– Olin erottanut kitaristin Sunrise Avenuesta silloin ja kärsin siitä tosi paljon. Valtavan paha olo oli ollut jo pitkään ja olin muutenkin väsynyt.

Haber antoi bändinsä kosketinsoittajan kanssa aamuhaastatteluja medialle ja faneilleen vuokraamassaan jokilaivassa. Hotellille palattuaan hän romahti täysin.

– Tulin hotellin aulaan ja putosin siihen maahan. Siinä oli meidän faneja ja ne kuvasivat mua. Managerini Mikko Saukkonen sanoi, että Samu lähtee nyt kotiin nukkumaan.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Yhtyeen kahden viikon promokiertue Euroopassa peruttiin ja Samu lensi toipumaan äitinsä luo.

– Äiti antoi lasin punaviiniä ja pisti sänkyyn ja sanoi, että otan sun läppärin ja puhelimen pois ja saat ne viikon päästä, ja huomenna me mennään Mehiläiseen. Se oli kyllä fiksu veto mutsilta.

Samu on opetellut keinoja, miten selvitä paniikkikohtauksista, mutta Wienin tapahtumat olivat pysäyttävimpiä.

– Silloin joutui ensimmäistä kertaa hyväksymään sen, että mulla on rajat.

– Olen vähän nyt oppinut ihan itseäni varten olemaan yksin ja lepäämään, palautumaan ja muuta. Mutta en mä halua koskaan ihan tylsäksi ryhtyä, et kyllä mä haluan sykkiä, sekoilla ja kaatua niin kauan kuin henki pihisee.

Lähde: Yle, Efter Nio

Lue myös:

Samu Haber vastasi fanin toiveeseen hetken mielijohteesta – päätyi häälaulajaksi Porvooseen: ”Ajattelin, että olen hullu”

Samu Haber yllättää – nappasi roolin suositusta elokuvasta: ”Oli ihan mieletön kokemus”