Puhelin ja pesukone osamaksulla, ostoksia kaupoissa luottokortilla, autoon uudet renkaat kulutusluotolla ja niin edelleen. Kuulostaako tutulta? Lähes huomaamatta voi käydä niin, että lainoja kertyy ja yhtäkkiä niitä onkin maksettavana useita samanaikaisesti. Joka kuukausi pitää muistaa maksaa monta eri maksuerää eri paikkoihin. Tämä aiheuttaa stressiä ja huolta, ja lisäksi useiden lainojen lyhennykset haukkaavat ison osan kuukausibudjetista.

Onneksi tilanteeseen on olemassa ratkaisu, joka auttaa sinua säästämään rahaa ja selkeyttää talouttasi. Ratkaisu on nimeltään yhdistelylaina. Yhdistelylainalla kaikki pienet lainat voidaan yhdistää yhdeksi maksuksi. Tämä voi parantaa taloudellista tilannettasi merkittävästi. Tässä artikkelissa kerromme, mitä hyötyä yhdistelylainasta on ja miten voit maksimoida säästöt sen avulla.

Mikä yhdistelylaina on?

Lainojen yhdistäminen tehdään käytännössä niin, että otat yhden isomman lainan ja käytät rahat kaikkien muiden lainojesi maksamiseen kerralla pois. Tuota isompaa lainaa kutsutaan yhdistelylainaksi. Tämä voi auttaa sinua säästämään paljon rahaa, sillä tavallisesti yksi isompi laina tulee halvemmaksi kuin monta pientä lainaa yhteensä.

Jokaisesta lainasta maksetaan nimittäin korkoja ja kuluja. Kun näitä maksaa joka ikinen kuukausi monesta lainasta, pelkkiin korkoihin kuluu paljon rahaa. Yhdistelylaina auttaa pienentämään korkokuluja. Kun vielä kilpailutat yhdistelylainan, saat maksimoitua säästöt.

Yhdistelylainaa voidaan käyttää kaikkien erilaisten lainojen yhdistämiseen, kuten kulutusluottojen, luottokorttilaskujen, joustoluottojen ja osamaksujen yhdistämiseen. Ei ole mitään ala- tai ylärajaa sille, kuinka monta lainaa voidaan yhdistää. Usein yhdistettäviä luottoja on 5-15, mutta niiden määrä voi myös olla jotain ihan muuta. Ainoa rajoitus koskee yhdistelylainan kokoa. Sitä voi saada korkeintaan 70 000 euroa ilman vakuuksia.

Lainojen yhdistäminen on mahdollista tehdä myös yhdessä rinnakkaishakijan kanssa. Näin voitte yhdessä puolisosi kanssa jakaa vastuun luotoistanne ja parantaa taloudellista tilannettanne. Yhdessä voitte saada suuremman lainasumman sekä pienemmän koron. Rinnakkaishakijasta on hyötyä etenkin, jos päähakijalla on pienet tulot tai kyseessä on hieman isompi, esimerkiksi yli 10 000 euron kokoinen laina. Rinnakkaishakija parantaa lainan saamisen mahdollisuuksia huomattavasti.

Mitä hyötyä lainojen yhdistämisestä on?

1. Säästät rahaa

Yhdistelylainan avulla voit säästää merkittäviä summia koroissa ja kuluissa. Yhdistelylainan korko on tavallisesti matalampi kuin alkuperäisten luottojesi korot yhteensä. Näin säästät joka kuukausi. Lisäksi maksat ainoastaan yhden luoton kuukausittaiset kulut.

Kun taloutesi on paremmassa tasapainossa, voit helpommin välttää myöhästymismaksut. Jos lainoja on useita, on helppo unohtaa eräpäivät ja tällöin joudut maksamaan viivästyskorkoa. Yhdistelylainan ansiosta sinun tarvitsee maksaa vain yhtä maksua, joten eräpäivien muistaminen on helpompaa ja näin voit välttää viivästyskorot.

2. Talouden hallinta helpottuu

Useiden maksujen hallitseminen voi olla hankalaa ja kuukausittaisista maksuista voi kasvaa suuri summa. Yhdistämällä lainasi saat yksinkertaistettua talouttasi ja samalla pienennettyä kuukausittaisia maksuja. Näin saat lisää väljyyttä budjettiisi, eivätkä raha-asiat enää stressaa niin paljon.

Yhdistelylainan ansiosta sinulla on vain yksi laina ja sen kuukausittaiset lyhennykset. Tämä selkeyttää taloudellista tilannettasi huomattavasti. Muistat maksaa kuukausierät ja pysyt helposti selvillä siitä, minkä verran velkaa on vielä jäljellä.

3. Sopiva kuukausierä

Voit neuvotella yhdistelylainan takaisinmaksuajan niin, että kuukausierästä tulee talouteesi paremmin sopiva. Yhdistelylainassa on usein pitempi maksuaika kuin alkuperäisissä lainoissa, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kuukausierät ovat pienempiä. Näin kaikki rahasi eivät kulu lainojen lyhentämiseen, vaan sitä jää mukavasti muihinkin menoihin sekä säästöön.

Halutessasi voit ottaa yhdistelylainan hieman lyhyemmällä maksuajalla, jolloin saat koko lainan maksettua nopeammin pois. Tässä on kuitenkin hyvä huomata, että kuukausierää ei pidä sopia liian suureksi. Silloin riskit kasvavat, sillä jos taloudellisessa tilanteessasi tapahtuu jotakin yllättävää, saatat joutua maksuvaikeuksiin. Siksi kuukausierä pitäisi sopia sellaiseksi, että budjettiin jää hieman väljyyttä ylimääräisten menojen varalta.

Näin yhdistelylainat kilpailutetaan

On tärkeää löytää yhdistelylaina, jossa korko on matalampi kuin nykyisten lainojesi korot yhteensä. Vain siten voit säästää korkokuluissa. Kilpailuttamalla löydät edullisen yhdistelylainan.

Lainojen kilpailuttaminen on erittäin tärkeä vaihe, jonka avulla voit saada vielä enemmän säästöjä. Se on helppoa, sillä sinun tarvitsee täyttää vain yksi hakemus netissä ja voit sillä saada jopa kymmeniä tarjouksia. Pienellä vaivalla on mahdollista saada säästettyä satoja tai jopa tuhansia euroja.

Selvitä ensin, minkä verran oikeastaan tarvitset lainaa, eli kuinka paljon lainoja on vielä maksamatta. Sen jälkeen voit täyttää lainahakemuksen Nordic Bankin nettisivuilla. Nordic Bank välittää hakemuksen noin 30 pankille ja rahoitusyhtiölle. Yhdellä ilmaisella hakemuksella voit saada lukuisia lainatarjouksia eri tahoilta.

Alat pian saada lainatarjouksia sähköpostiisi. Pääset siis heti tutustumaan niihin ja suorittamaan lainojen vertailua. Tarjouksissa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti lainan todelliseen vuosikorkoon. Tuo luku sisältää sekä koron että kulut, joten se antaa kuvan kokonaiskustannuksista.

Kun olet valinnut sopivan tarjouksen ja allekirjoittanut sen, saat rahat tilillesi jo yhden arkipäivän kuluessa. Yhdistelylaina tarjoaa nopean avun. Rahoja ei tarvitse odotella viikkokausia, vaan voit saada ne jo samana päivänä. Näin ollen pääset heti maksamaan pois muita luottojasi ja saat taloudellisen tilanteesi parempaan tasapainoon.