Peliarvio: Dark Souls: Remastered

Vuonna 2011 ensimmäistä kertaa ilmestyneen Dark Soulsin ensimmäinen osa on päivitetty uusimmille pelialustoille.

Uudistuksen myötä Dark Souls: Remastered tukee nyt 60 framen ruudunpäivitystä ja 4K-pelitilaa kaikilla muilla alustoilla paitsi Nintendo Switchillä.

Alkuperäisen Dark Soulsin julkaisusta on siis jo seitsemän vuotta, mutta suosio ei ole kadonnut mihinkään. Demon’s Souls -pelin henkisenä jatko-osana pidettyä erittäin haastavaa pelisarjaa oli myyty jo lähes kymmenen miljoonaa kappaletta ensimmäisen neljän vuoden aikana julkaisunsa jälkeen.

Dark Soulsin suosio perustuu pääosin sen haastavuuteen, fantasiamaailman vetovoimaan ja uniikkeihin pomotaisteluihin. Lisäksi se tarjoaa mahdollisuuden pelata yhteistyössä kavereiden kanssa ja pelissä on mahdollista tunkeutua muiden seikkailijoiden maailmoihin.

Oman hahmon rakentaminen vihollisista saaduilla sieluilla ja monipuoliset aseet ovat myös osa kiinnostavaa pelisuunnittelua.

Tärkeimmät muutokset ulkoasun parantamisen ohella koskevat moninpeliä. Dark Soulsin eri alueilla samaan aikaan olevien pelaajien määrää nostettiin neljästä kuuteen ja Dark Souls III:sta tuttu salasanasysteemi kaverin peliin liittymiseksi lisättiin mukaan. Pelaajilla on mahdollista hankkia myös omia, dedikoituja servereitä, esimerkiksi moninpelitaisteluita varten. Remaster-versioon kuuluu myös Dark Soulsin ”Prepare to die”-version ladattava dlc-paketti, nimeltään ”Artorias of the Abyss”.

Dark Souls: Remastered -pelin uudistunutta painosta voi lämpimästi suositella kaikille toimintaroolipelin ystäville, jotka rakastavat fantasiamaailman mystiikkaa ja etenkin niille, jotka haluavat haastaa itsensä tosissaan vaikean pelin edessä.

Genre: Toimintaroolipeli
Ikäraja: 16 vuotta
Julkaisuaika: 25.5.2018
Testialusta: PlayStation 4
Muut alustat: PlayStation 4, Xbox One, PC, Nintendo Switch (lokakuu 2018)
Kehittäjä: FromSoftware
Julkaisija: Bandai Namco Entertainment
Pelaajamäärä: 1, verkossa 6
Pelin kotisivu: Bandai Namco Entertainment


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.