Peliarvio: SoulCalibur VI

Bandai Namco on julkaissut taistelupelien genreen odotetun tulokkaan, SoulCalibur VI:n, joka tarjoilee persoonallisia hahmoja sekä kaksi erilaista tarinapelimuotoa yksilöitynä jokaiselle hahmolle yhdistettynä SoulCalibur-peleille tyypilliseen taisteluun aseiden kera.

Sarjan fanit eivät pety tälläkään kertaa ja kuuden vuoden odotus tuo esille tuoreen ja raikkaan painoksen.

Vuonna 1995 julkaistu Battle Arena Toshinden on toiminut aikoinaan SoulCalibur-pelien innovaattorina, jotka pohjautuvat erilaisten aseiden käyttöön melee-taistelun ohella. Lisäksi ominaista SoulCalibur-peleille on aina ollut nopea tempo ja erikoisuutena Soul Charge -mittari, joka kasvaa onnistuneiden iskujen myötä. Soul Chargea käytetään hyökkäysten tehostamiseen ja oikealla ajoituksella tehtynä ne voivat kaataa vastustajan.

Vastustajien tunteminen ja erilaisten hyökkäysten oikea ajoittaminen ovat pelissä avainasemassa. Ulottuvat, mutta hitaat hahmot perustavat taistelutapansa voimakkaisiin ja raakoihin iskuihin, kun taas pienet ja ketterät taistelijat turvautuvat nopeuteen sekä liikkuvuuteen.

Taistelijoita on kaikkiaan 21 ja näiden lisäksi yksi tulee ladattavan lisäsisällön mukana. Monipuolisuus jokaisessa kamppailussa on valttia ja yhtäkään koitosta ei voi sanoa samanlaiseksi.

SoulCalibur VI on tietyllä tapaa paluu tuttuun ja turvalliseen, sillä suurin osa pelattavista hahmoista on värvätty pelisarjan ensimmäisestä ja toisesta osasta. Uusia hahmoja on kaikkiaan neljä, joista tunnetuin lienee Witcher-pelisarjasta tuttu Geralt of Rivia (alla).

Kattavasta hahmokavalkadista voi valita mieleisensä taistelu kerrallaan etenevään tarinamoodiin tai toisena vaihtoehtona oman seikkailijan voi luoda itse.

Kokonaisuutena SoulCalibur VI on erittäin onnistunut, ja ainoa hieman laimeat fiilikset jättänyt osa-alue ovat tarinapelin hieman pelkistetyt kuvat tarinaa kerrottaessa. Kuvien sarjakuvamainen tyyli ei oikein sovi pelin värikkääseen maailmaan.

SoulCalibur VI -peliä voi suositella kaikille taistelupelien ystäville, jotka pitävät monipuolisesta aseiden sävyttämästä kamppailusta, niin yksin kuin kavereidenkin kanssa.

Genre: Taistelu
Ikäraja: 16 vuotta
Julkaisuaika: 19.10.2018
Testialusta: PlayStation 4
Muut alustat: PC, Xbox One
Kehittäjä: Project Soul
Julkaisija: Bandai Namco Entertainment
Pelaajamäärä: 1-2
Pelin kotisivu: https://www.bandainamcoent.com/games/soulcalibur-vi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.