Peliarvio: Wii Party


Wii Party on kekseliäs ja hauska koko perheen peli, joka hyödyntää Wii-ohjaimia uudella tavalla.
Wii Party sisältää 13 erilaista bilepelitilaa ja yli 70 minipeliä. Erilaisten pelimuotojen ansiosta pelit voi valita hyvin tarkoin ryhmän koon ja suunnitellun peliajan mukaan. Riippumatta valinnasta, hauskoja pelihetkiä on luvassa takuuvarmasti.
Jos haluat helposti lähestyttävää ja hauskaa ajanvietettä, jota voi tehdä yhdessä muiden kanssa, Wii Party on tehty sinulle. Minipelien pelaaminen on välillä jopa hykerryttävän hauskaa. Wii partyssa pelaaminen tuodaan myös ulos televisiosta, kun ohjaimista esimerkiksi kuuluu eri eläinten ääniä, tai kun Wii-ohjaimia käytetään kuurupiilon leikkimiseen. Kuurupiilossa yksi pelaaja piilottaa muiden poistuttua huoneesta ohjaimet eri puolille huonetta. Muiden pelaajien täytyy sitten löytää ohjaimet lyhyiden merkkiäänien perusteella.
Joissakin Wii Partyn peleissä pelaajat toimivat yhdessä saavuttaakseen tavoitteensa, kuten Balance Boat -pelissä, jossa pyritään välttämään eri kokoisilla Mii-hahmoilla lastattavan laivan kallistuminen, mutta Board Game Island -pelitilassa pelaajat auttavat Mii-hahmojaan kisaamaan toisiaan vastaan yli 70 eri minipelissä; Mii-hahmot ajavat mm. vuoristorataa ja pelaajat yrittävät ampua leijuvia lahjailmapalloja.
Joissakin peleissä tarvitaan taitoa, joissakin onnea, kuten Onnenpyöräpelissä, mutta kaikissa peleissä on yhteistä se, että voitosta palkitaan erilaisilla eduilla, kuten paremmalla aloitusasemalla, suuremmalla määrällä pisteitä, tai jollakin muulla edulla muihin pelaajiin nähden. Sattumaan perustuvia tekijöitä on kuitenkin niin paljon, että kilpailuasetelmat säilyvät suhteellisen tasaisina. Pelejä voi pelata yksin, kaksin, pareittain, tai jopa neljä pelaajaa vastakkain.
Wii Party on täysiverinen bilepeli, jonka parissa syntyy erittäin hauskoja hetkiä ystävien tai perheenjäsenten kesken. Tekemistä riittää laidasta laitaan. Minipeleissä voi puuhailla melkein mitä tahansa mikroautoilusta vihannesten pilkkomiseen, tai zombeilta pakenemiseen. Lisäksi osa minipeleistä hyödyntää Wii-ohjainta erittäin nokkelasti. Time Bomb -pelissä ohjainta siirretään pelaajalta toiselle kuin pommia. Yhden pelaajan täytyy painaa nappia ja antaa ohjain seuraavalle pelaajalle, jonka puolestaan täytyy painaa samanaikaisesti nappia saadessaan sen ja tämä kaikki tietysti aikarajan puitteissa. Tarkkana täytyy olla, sillä jos joku painaa nappia väärään aikaan, painaa väärää nappia, tai heiluttaa ohjainta liikaa, pommi räjähtää! Näinkin yksinkertainen peli on erittäin hauskaa viihdettä hyvässä seurassa. Aikapommissa, kuurupiilossa ja eläinten tunnistamisessa varsinainen pelaaminen ei tapahdu televisioruudulla, vaan pelaajien keskuudessa, joten pelissä pärjäämiseen ei tarvita minkäänlaista kokemusta videopeleistä. Jälleen kerran hieno keksintö Nintendolta.
Vaikka peliä voi ohjata kaikenlaisin hauskoin tavoin, kuten kallistelemalla, pompottamalla, osoittelemalla, jne., yksi pieni epäloogisuuskin löytyy. Joissakin peleissä ohjainta nimittäin pidetään vaakasuorassa ja ohjaaminen tapahtuu kallistelemalla, kun taas toisissa ohjainta pidetään täsmälleen samalla tavalla, mutta nyt täytyykin jostain syystä painella nappeja kallistelun sijaan. Tämä vaikuttaa ominaisuudelta, joka on kehitetty vain itsensä vuoksi, eli lisäämään ohjaamisen monipuolisuutta, koska varsinaista pelillistä motivaatiota sillä ei tunnu olevan. Erilaiset ohjaustavat on kuitenkin niin helppo oppia, että kyseinen seikka ei lainkaan häiritse pelikokemusta.
Wii Partyn lapsekkaasta ulkoasusta ja äänimaailmasta huolimatta myös aikuisilla on hauskaa tämän pelin parissa, joten sitä voi suositella varauksetta kaiken ikäisille pelaajille, pelitaidoista tai niiden puuttumisesta riippumatta. On hyvä kuitenkin muistaa, että peli on englanninkielinen.
Pelialusta: Wii
Lajityyppi: Sekalainen
Pelaajamäärä: 1-4
Ikäraja: 3
Julkaisija: Nintendo
Julkaisupäivä: 8.10.2010
Muut tiedot: HDTV-yhteensopiva, mukana Wii-ohjain, 50hz/60hz, Dolby Pro Logic II, laajakuva 16:9, Mii-hahmot


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.

Jä vastaus

Your email address will not be published.