Laulaja Eini, 60, on kiertänyt keikkalavoja jo 44 vuoden ajan. Tänään keskiviikkona ilmestyneessä elämäkerrassa Diskokuningatar Eini (Docendo) hän avautuu muun muassa vakavasta syömishäiriöstään.

Anna-Liisa Hämäläisen kirjoittamassa kirjassa Eini paljastaa sairastuneensa vuonna 1982 syömishäiriöön, mutta piti asian tuolloin visusti julkisuudelta piilossa.

– Laihuuden ihannointi oli jo tuolloin trendi. Minulla oli omasta mielestäni lapsen pyöreyttä ja halusin laihduttaa, Eini kertoo kirjassa.

Jo kotona äidiltä opittu hoikkuuden ihannointi ja keikoilla huudetut ilkeät kommentit ajoivat huonolla itsetunnolla varustetun Einin ajattelemaan, että hän oli liian lihava.

Eini vähensi jo ennestään vähäisestä ruokavaliostaan kaiken ylimääräisen pois ja painoi pahimmillaan vain 45 kiloa. Hän osti vaatteensa usein lastenosastolta. Peilistä Eini näki kuitenkin vain kauniin ja hoikan vartalon.

– Sitä se ei minulle näyttänyt, että luut törröttivät joka puolella. Minäkuvani oli täysin vääristynyt ja sairas.

Einin kuihtunut olemus alkoi pian huolestuttaa läheisiä sekä keikkayleisöä. Tilanteesta ahdistunut nuori laulaja yritti kasvattaa syömiään annoskokoja, mutta ajautui sen seurauksena pitkään oksentelukierteeseen.

Parantuminen kesti lopulta yli kolme vuotta, mutta Einin mukaan syömishäriön haavat ovat edelleen syvällä sisällä.

– Kun on kerran sairastunut syömishäiriöön, on aina vaara, että se tapahtuu uudelleen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue myös:

Levytyssopimuksen allekirjoittanut Konsta Hietanen rehellisenä musiikkiurastaan – ”Uskomaton prosessi”

Katri Helena teki paluun someen: ”Muutto, uusi talo, avioliitto, ero…”