Temptation Island Suomi -sarjasta tunnettu Vilma Karjalainen on nykyään perustamansa Nellafiina-vaatemerkin toimitusjohtaja. Sitä ennen hän työskenteli lähihoitajana ja kertoo kokeneensa monenlaista kiusaamista esimiestensä toimesta. Karjalainen julkaisi Instagram-tilillään avoimen kirjoituksen kokemistaan vääryyksistä. Hän kertoi tarkistuttaneensa julkaisemansa tekstin myös lakiteitse, sillä häntä oli kielletty puhumasta kokemuksistaan työssään.

– Suoraan uhkailtiin sakoilla tai muulla, jos kerron kokemuksiani hoitotyöstä. Minua jopa kiellettiin puhumasta kokemuksistani töistäni, vaikka lakimieheltä olin varmistanut, että saan puhua kaikesta kokemastani paikkaa ja ketään henkilöä mainitsematta tietysti, Karjalainen kirjoittaa.

Niinpä hän kertoo nyt avoimesti kaikista niistä tavoista, joilla häntä kiusattiin esimiesten toimesta. Muun muassa määrä-aikaista sopimusta uusittiin useaan kertaan, vaikka työtä olisi riittänyt kokoaikaiseksi ja samaan aikaan muita työntekijöitä vakinaistettiin. Myös sairaspoissaoloista koitui hankaluuksia.

– Jouduin aina menemään lääkäriin sairaspoissaoloista, vaikka muut hoitajat saivat olla omalla ilmoituksella poissa. Yrittivät myös monesti olla maksamatta palkkaa. Näiden kanssa sai tapella useasti vuosien aikana.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lisäksi Karjalaista kutsuttiin puhutteluihin mitä ihmeellisimmistä syistä.

– Oli se mun historiasta, tosi-tv-kokemuksesta, somesta tai yksityisasioista. Näistä kerrottiin mielipiteitä ja jopa haukuttiin. Kun sanoin, ettei mua kiinnosta jutella kuin työasioista niin tätä ei kunnioitettu. Lopulta poistuin aina paikalta, jos ei käsitelty työasioita, Karjalainen muistelee.

Odottaessaan tytärtään hän uupui esimiesten järjestämiin jatkuviin kokouksiin, jotka eivät edes liittyneet töihin.

– Lopulta paloin loppuun ja hain apua työterveydeltä. Minua kiellettiin käyttämästä näitä palveluita, vaikka ne kuuluivat minulle.

– Tuntuu kauhealta, että olen tehnyt töitä noin myrkyllisille ja huonoille esimiehille mutta onneksi nykyään ei tarvii sitä miettiä, vaan saan olla oman itseni pomo.

Lue myös:

Eronnut Temptation Island -Vilma teki yllättävän aluevaltauksen: ”Ensimmäinen vuosi meni pelkkään itseopiskeluun”

Temppareista tuttu Vilma Karjalainen koki lähihoitajana rajua kiusaamista esimiesten toimesta: ”Minua haukuttiin h***aksi yksityiselämäni perusteella”