Suomen Huippumalli haussa- ja Temptation Island Suomi -sarjoista tuttu Vilma Karjalainen on suunnitellut, ettei hän palaa takaisin hoitotyön pariin äitiysloman jälkeen.

– Olen aina tykännyt lähihoitajan työstä, mutta sitä on mahdotonta tehdä tänä päivänä hyvin ja oikein. Olen saanut pieniä traumoja esimiestoiminnasta. Olen kokenut vääryyttä ja minua on jopa kiusattu esimiehen toimesta, Vilma kertoo julkaisemallaan videolla.

Hän on omakohtaisten kokemusten lisäksi kuullut esimiehistä, jotka sortuvat alaistensa kiusaamiseen. Lisäksi hänen mielestä lähihoitajan palkka on surkea suhteutettuna työn vaativuuteen ja määrään nähden.

– En ole vielä lopettanut uraani hoitajana, mutta uskon, että tulen lopettamaan. Olen vielä vakituisessa työsuhteessa työpaikan kanssa, jossa tätä kiusaamista on tapahtunut.

Hänellä on antaa esimerkki kiusaamisesta.

– Minun virheitä korostettiin työpaikalla, eikä ne ollut edes mitään kummoisempia. Koko hoitouran aikana en ole puhunut asiakkaalle tai omaiselle huonoon sävyyn, mutta sain tästä kuulla. Se oli täysin keksitty juttu. Kukaan hoitokavereista ei ollut kertonut asiasta, vaan omainen oli asiasta sanonut, että olin ollut törkeä. Esimiehet olivat uskoneet omaista, jolla oli ongelma minua kohtaan, koska olen tuttu Temptation Island Suomi -sarjasta.

– Minua syytettiin asiasta, mikä ei pitänyt paikkaansa. Minulle järjestettiin melkein joka kuukausi palavereita, missä oli kaikki pomot paikalla ja minua kohdeltiin epäoikeudenmukaisesti. Minusta nostettiin esille asioita, mistä he eivät minussa pitäneet. He nostivat esille asioita sosiaalisen median kanavistani. Se oli järkyttävää. Tein siitä kantelun, mutta en jaksanut lähteä oikeuteen saakka, sillä olin raskaana.

Vilma kertoo saaneensa varoituksen muun muassa puhelimen käytöstä, vaikka esimiehet olivat näyttäneet hänelle videoita YouTubesta työvuoron aikana.

– Minusta haettiin kaikkea huonoa, eikä sillä ollut mitään merkitystä, että muut käyttivät puhelinta työvuoron aikana. Vain minä sain varoituksen puhelimen käytöstä. Minua ei kuunneltu työpaikalla ollenkaan.

– Minua on myös haukuttu esimiehen toimesta huoraksi, huomionkipeäksi ja noloksi yksityiselämäni ja sosiaalisen median perusteella. Se kokemus oli kauhea. Kun tulin raskaaksi, aloin sanomaan suoraan takaisin. Sen seurauksena sain varoituksia ja minua yritettiin irtisanoa hyvin ihmeellisillä perusteilla.

Vilma ei ole ainoa, jota esimiehet ovat kiusanneet työpaikalla.

– Esimiehet ovat kiusanneet työntekijöitä niin paljon, että he ovat joutuneet ottamaan uupumuksen takia sairauslomaa. Itse menin raskausaikana ottamaan myös uupumuksen takia sairausloman.

Lue myös:

Eronnut Vilma julkaisi näyttävän uima-asukuvan: ”Olen löytänyt tietynlaisen rauhan”

TIS-Vilma avautuu eron jälkeisistä tuntemuksistaan: ”Asioiden hyväksyminen oli kova paikka”

Lapsen saanut Temptation Island -pariskunta Vilma ja Juuso erosivat: ”Minulla on painavat syyt päätökseen”