Salametsästäjien pidätys tallentui kameralle – miesten kuvat julkaistiin internetissä

The International Fund for Animal Welfare (IFAW) -järjestö ei ainoastaan ota kiinni salametsästäjiä, vaan myös nolaa heidät julkaisemalla kuvat internetissä.
Sambiassa pidätettiin kolme salametsästäjää. Gabriel Mwale, William Ngulube ja Julias Kapomba ampuivat afrikannorsua keuhkoihin jättäen eläimen kuolemaan hitaasti samalla, kun leikkasivat irti sen syöksyhampaat.
Salametsästäjät jäivät kiinni, kun valeostaja tarjosi hampaista 126 000 dollaria. Valeostaja raportoi tilanteesta IFAW:n johtajalle Mike Labuschagnelle ja kertoi, missä ja milloin rikolliset tapaavat. Salametsästäjät jäivät heti satimeen.
– Tässä työssä täytyy rakentaa suhteita ja toimia läheisesti paikallisten ihmisten kanssa, jotta voimme pelastaa heidän luontonsa ja lopettaa tämän hulluuden, kertoo Labuschagne.
IFAW kuvasi pidätystilanteen ja julkaisi salametsästäjien nimet sekä kuvat sivuillaan. Elefantin kuolema on kuitenkin valtava menetys, jota ei pystytä korvaamaan.
– 40-vuotiaan elefantin menettäminen on traagista. Se on suuri geneettinen menetys koko Sambian ekosysteemille ja vaikuttaa tulevaisuuden elefanttisukupolviiin, sanoo IFAW:n Philip Mansbridge.
Suuri osa elefanteista ei kykene kasvattamaan pitkiä syöksyhampaita, sillä juuri suurihampaiset eläimet ovat salametsästäjien kohteina eivätkä pääse lisääntymään. Jäljelle jäävät geeneiltään pienihampaiset elefantit.
Katso kuvat salametsästäjistä.

Kuva: Facebook / International Fund for Animal Welfare
(Kuvituskuva ei liity artikkeliin)
Lähde: AllThatIsInteresting


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.