Champions Hockey Leaguessa pelataan tällä ja ensi viikolla neljännesvälierät. 16 parhaan joukkoon on selviytynyt yhteensä viisi suomalaisseuraa, joista neljä nousi voittoon ensimmäisissä otteluissaan.
Liigan kärjessä maaottelutauolle jäänyt Tampereen Tappara sai vastaansa Champions Hockey Leaguen hallitsevan mestarin Luulajan. Otteluparin ensimmäinen peli pelattiin Tampereella ja Tappara oli maalin verran Luulajaa parempi. Ottelu päättyi 2-1 Tapparan eduksi.
Luulajan riveissä suomalaisosaamista edustavat Lennart Petrell, Toni Rajala ja Ilari Melart. Luulaja on Ruotsin liigassa vasta kymmenentenä.
Turun Palloseura kohtasi kotonaan norjalaisen Storhamarin. TPS oli ottelussa tappiolla jo ensimmäisessä erän jälkeen 0-3, mutta toisen erän hieno nousu siivitti turkulaiset lopulta 4-3 voittoon.
Myös Blues aloitti kierroksen kotonaan. Vastaansa se sai ruotsalaisen HV71:n. Blues on jämähtänyt Liigassa viimeiseksi huolimatta viime kierroksen TPS-voitostaan. HV71 on Ruotsin liigassa yhdentenätoista. Liigasijoitus ei eilisessä ottelussa näkynyt, kun Blues voitti ottelun selvin luvuin 3-1. HV71:n riveissä pelaavat Jere Karalahti ja Teemu Laine.
Kärpät matkusti Tshekkiin ja kohtasi Sparta Prahan. Kärpät oli voittanut kaikki aiemmat kuusi CHL-otteluaan varsinaisella peliajalla. Kärppien CHL-kauden sensaatiomaisen tiukasti pelannut maalivahti Sami Aittokallio oli päästänyt ennen eilistä kaiken kaikkiaan vain yhden maalin, miehen torjuntaprosentin ollen huima 99,25. Nyt Kärpät kuitenkin koki pakollisen tilastotappion, kun Sparta Praha nuiji lukemiksi 4-2.
Liigassa toisena oleva Rauman Lukko matkusti Tukholmaan Djurgårdenin vieraaksi. Ässät viikonloppuna kaataneen Lukon Toni Koivisto ei saanut eilen tehopisteitä ja putosi Champions Hockey Leaguen pistepörssin kolmannelta sijalta neljännneksi (4+5). Lukko sai päävalmentaja Risto Dufvan johdolla kuitenkin syytä iloon, sillä raumalaiset päihittivät Djurgårdenin luvuin 1-2. SHL:ssä seitsemäntenä olevaa Djurgårdenia edustaa suomalaisista Tomi Sallinen.
Champions Hockey Leaguen neljännesvälierät pelataan marraskuun 10. päivä. Kaikki kotijoukkueet pelaavat seuraavaksi vieraissa, ja päinvastoin. Jatkoonmenijät ratkeavat yhteismaaleilla. Vierasmaalisääntöä ei ole.
Eilisen tulokset:
Litvinov 2–1 Frölunda
Espoo 3–1 HV71
Turku 4–3 Storhamar
Tappara 2–1 Luleå
Liberec 3–5 Davos
Sparta 4–2 Kärpät
Eisbaren 2–5 Skellefteå
Djurgården 1–2 Lukko
 
(Kuvassa Tapparan kapteeni Jukka Peltola ja Luulajan kapteeni Johan Harju)