10 syytä olla ylpeä suomalaisuudesta!

Suomen väkiluku on koko maailman mittakaavassa vähäinen, mutta suomalaisten merkitys maailmassa on kaikkea muuta kuin vähäinen. Suomessa asuu vain vähän enemmän ihmisiä kuin esimerkiksi naapurissamme olevassa Pietarin kaupungissa, mutta olemme silti melko tunnettuja monestakin hyvin merkittävästä asiasta.
Suomalaiset ovat rehellistä, modernia, hieman hullua ja kekseliästä kansaa, jolla on vahvaakin vahvempi kilpailuvietti, mutta joka kehtaa harvoin kehua itseään. Nyt kehtaa, sillä tässä on lista ainakin kymmenestä asiasta, joista me suomalaiset voimme olla erityisen ylpeitä.

Saimaa-ilmakuva
Saimaa

1. Suomalaisiin voi luottaa. Valittujen Palojen ”Lompakkotestin” mukaan 12:sta Helsingin keskustaan tahallaan pudotetusta lompakosta palautettiin 11.
2. Suomessa toteutui ensimmäisenä maailmassa täysi sukupuolten välisen tasa-arvoisuus vuonna 1906, kun naiset saivat luvan äänestää. Suomessa oli myös ensimmäisenä maailmassa samaan aikaan naispuolinen presidentti (Tarja Halonen) ja pääministeri (Anneli Jäätteenmäki).
3. Suomessa on 187 888 järveä ja maamme pinta-alasta noin 73 % on metsää – alue, joka on suurempi kuin koko Iso-Britannia tai Italia.
Järvimaisema (iso)
Kuva: Ympäristö.fi

4. Suomalaisiin keksintöihin kuuluvat mm. luistimet, sykemittari ja tekstiviesti.
5. Pystymme kuvailemaan asioita paremmin kuin muut kansat, koska kielemme on yksi maailman rikkaimmista; kaikilla suomen kielen substantiiveilla on yli 2000 taivutusmuotoa.
sheldon-opettelee-suomea
”Rillit huurussa” -sarjan nero yrittää opetella suomea

6. Suomi on ensimmäinen maa, jossa laajakaistayhteys on laillinen oikeus.
7. Väkiluvultaan piskuinen Suomi tuottaa jatkuvasti maailmanmestareita suuriin urheilulajeihin, kuten esim. Formula 1:een, jääkiekkoon, keihäänheittoon ja hiihtoon.
8. Suomalaiset ovat luoneet maailman tunnetuimpia megabrändejä, kuten Nokia ja Angry Birds. Musiikkiammekin tunnetaan varsin laajalti (esim. The Rasmus, HIM, Lordi, Nightwish, Darude).
Chuck Norris vs Angry Birds
Yli miljardi kertaa ladattu hittipeli poiki valtavan määrän oheistuotteita

9. Makuaistimme on hienostuneempi kuin muiden, koska pidämme mämmistä!
10. Suomi on paras maa olla äiti.
https://cdn.holvi.com/media/poolimage.image/2014/02/26/8a151bdec1564fda9158e457f7d4cedc761f0c5d.jpg
”Äiti on kaunis” -kirjan kansikuva

Huolimatta rikkaasta ja monimerkityksellisestä kielestämme, tai ehkä juuri sen vuoksi, osaamme myös esittää asiamme hyvinkin lyhyesti, kuten tässä hupaisassa esimerkissä:
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/bc/ab/5c/bcab5c81dce24a53b4e20da93e0a6ca0.jpg
Suomen kielen oppitunti: nextpageofmylife
Top-lista pohjautuu Expedian julkaisuun ”Yllättävä totuus Suomen kansasta”


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.

Jä vastaus

Your email address will not be published.