Aborttia vastustava poliitikko ehdotti rakastajattarelleen aborttia

Yhdysvaltalainen republikaanisen puolueen poliitikko Timothy Murphy on tunnettu abortin vastustajana, ja hiljattain hän äänesti 20. raskausviikon jälkeisen aborttikiellon puolesta. Murphyn kanta aborttiin hänen henkilökohtaisessa elämässään näyttää kuitenkin poikkeavan virallisesta linjasta.
Kongressimies Murphyn kaksinaismoralismi paljastui, kun Pittsburgh Post-Gazette -lehti julkaisi tekstiviestejä, joita Murphy oli vaihtanut rakastajattarensa Shannon Edwardsin kanssa parin luultua Edwardsin olevan raskaana. Murphyllä ja Edwardsilla oli hiljattain salasuhde, jonka naimisissa oleva kongressimies myönsi syyskuussa.
Edwards oli lukenut abortin vastaisia kirjoituksia Murphyn viralliselta Facebook-sivulta, ja lähetti tälle tekstiviestin tammikuussa:
– Sinulla ei ole mitään esteitä julkaista abortinvastaisia mielipiteitäsi, eikä sinulla ollut mitään esteitä pyytää minua abortoimaan syntymätön lapsemme vasta viime viikolla, kun luulimme sen olevan yksi vaihtoehdoista.
Murphy väitti Facebook-viestien olevan alaistensa kirjoittamia. Hän sanoi Edwardsille lähettämässään viestissä:
– Luin ne ja kavahdin.
Tapahtumien aikaan Murphy on kuitenkin jatkuvasti puolustanut lainsäädäntöä, jolla abortin saatavuus vaikeutuu. Hän on myös vastustanut Facebook-sivullaan julkisten varojen käyttöä abortteihin sanoen:
– Me tulemme jälleen olemaan valtio, joka on omistautunut elämän kunnioittamiselle heti hedelmöityksestä lähtien ja takaamme, ettei amerikkalaisten veronmaksajien rahoja koskaan käytetä elämän lopettamiseen ennen sen alkua.
Lähde: Pittsburgh Post-Gazette
Kuva: Facebook / Timothy Murphy