Tunnettu tosi-tv-tähti ja somepersoona Janita Lukkarinen menehtyi 27. marraskuuta 2020 pitkälle edenneeseen syöpään. Lukkarinen oli kuollessaan vain 27-vuotias. 

Janitan hautajaisista ja testamentista nousi naisen kuoleman jälkeen massiivinen kohu, kun Janitan ystävä Jarna Lahdenvuo oli vienyt Nurmijärven seurakuntaan Janitan testamentin.

Testamentin mukaan Janita olisi asettanut Jarnan päätösvaltaan kaikista Lukkarisen hautajaisiin liittyvistä asioista, kuten siunaustilaisuudesta, muistotilaisuudesta, hautapaikasta, arkkuvaatetuksesta, arkunvalinnasta, lehden kuolinilmoituksesta, hautajaisvieraista ja hautakivestä. Lisäksi testamentissa määrättiin, että Lukkarisen korut ja vaatteet päätyisivät kuoleman jälkeen Jarnan tyttärelle.

Testamentti oli Janitan vanhempien mielestä väärennetty, ja he tekivät asiasta rikosilmoituksen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täällä.

Nyt tapausta on puitu Hyvinkään käräjäoikeudessa. Asian käsittely alkoi viime viikolla, jolloin Jarnalle luettiin haastehakemuksessa rikosnimikkeenä törkeä väärennys.

Tänään tiistaina (25.10.) Jarna katsottiin syylliseksi väärennetyn testamentin laatimiseen. Asiasta uutisoi useat suomalaismediat.

Jarna tuomittiin käräjäoikeudessa vuoden ehdolliseen vankeuteen. Koeaika päättyy 31.12.2024. Lisäksi Jarna joutuu maksamaan Janitan isälle ansionmenetyksiä ja matkakorvauksia reilut 621 euroa.

Syyttäjä totesi Jarnan väärentäneen testamentissa olevan Janitan allekirjoituksen. Asiasta on olemassa todisteena rikosteknisen laboratorion lausunto.

Todiste väärennöksestä on myös se, että Lukkarisen henkilötunnus on merkitty testamenttiin väärin. Lisäksi Jarna lähetti Janitalle marraskuussa 2020 Whatsapp-viestejä, joissa hän on pyytänyt Janitaa tekemään testamentin itselleen.

Janita Lukkarinen on kertonut aiemmin julkisuudessa, että hän ei aio tehdä testamenttia.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Lue myös:

Syöpään kuolleen Janita Lukkarisen ystävää syytetään testamentin vääreentämisestä

Janita Lukkarinen menehtyi vuosi sitten – raju syöpä vei hengen vain 27-vuotiaana