Elokuva-arvio: Firman pikkujoulut

Firman pikkujoulut on kaupallisesti laskelmoitu viihdetuote, joka yrittää houkutella ihmisiä elokuvateattereihin ajankohtaisen aiheen ja tunnettujen näyttelijöiden avulla.
Kovana bilettäjänä tunnettu Clay (T. J. Miller) on perinyt sisarpuolensa (Jennifer Aniston) kanssa isältään menestyvän tietotekniikka-alan yrityksen. Clay johtaa firman Chicagon toimistoa ja sisarpuoli havittelee konsernin toimitusjohtajan paikkaa.
firman-pikkujoulut-2
Vaikka toimisto tuottaa voittoa, se ei riitä väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi nimitetylle sisarpuolelle, joten Clay uhkaa jäädä työntekijöidensä kanssa työttömäksi.

Työntekijöistään aidosti välittävä Clay saa avukseen Jason Batemanin esittämän teknisen johtajan ja Olivia Munnin näyttelemän koodaajan. Kolmikolla on viimeinen oljenkorsi saada työpaikat säilytettyä, joten he yrittävät saada ison tilauksen kutsumalla potentiaalisen asiakkaan firman pikkujouluihin. Pikkujouluissa mopo karkaa kuitenkin useamman henkilön käsistä.
firman-pikkujoulut-3
Firman pikkujoulut on omassa lajityypissään hyvin onnistunut hulvaton ja rohkea sekoilukomedia, joka varmasti naurattaa oikeassa mielentilassa nautittuna. Viihdyttävän komedian takuuna ovat persoonalliset henkilöhahmot osaavien ja karismaattisten näyttelijöiden tulkitsemina.

Ensi-ilta: 09.12.2016
Ikäraja: 12
Pituus: 105 min.
Ohjaus: Josh Gordon, Will Speck
Käsikirjoitus: Justin Malen, Laura Solon
Näyttelijät: Jason Bateman, Olivia Munn, T. J. Miller, Jillian Bell, Courtney B. Vance, Kate McKinnon, Jennifer Aniston
Kuvat: Glen Wilson