Hiihtäjää seurannut "susi" paljastui Kaukaasian paimenkoiraksi

Iisalmen Sanomat kirjoitti 25.3.2013, että Sonkajärvellä Lumikankaan laavulla oli hiihtäjää seurannut sunnuntaina 24.3.2013 susi. Hiihtäjän mukaan, eläin oli seurannut tätä noin 1.5 kilometriä ja tullut lähimmillään vain noin 3 metrin päähän. Eläin ei ollut murissut tai irvistellyt. Hetkeä aiemmin sama hiihtäjä oli nähnyt samalla alueella toisen samanlaisen eläimen.
Pohjois-Savon poliisin selvityksen mukaan kyseessä ei ole ollut susi, vaan Kaukaasian paimenkoira. Koirat olivat karanneet omistajaltaan 24.3.2013 noin kaksi tuntia aiemmin ennen kyseistä tilannetta. Koirien omistaja asuu suhteellisen lähellä eläinten havaintopaikkaa. Poliisi on selvitystyössään haastatellut yhteensä kolmea hiihtäjää, jotka olivat nähneet eläimet, sekä koirien omistajaa. Omistaja oli myös seurannut maastossa koirien jättämiä jälkiä, jotka tukevat täysin niitä näköhavaintoja, jota eri ihmiset eläimistä tekivät.
Hiihtäjille näytettiin poliisin koirista ottamia valokuvia, jotka he hyvin suurella todennäköisyydellä ovat todenneet samoiksi eläimiksi.
Kaukaasian paimenkoirat muistuttavat jossakin määrin sutta, mm. kooltaan ja väritykseltään. Karanneet koirat eivät millään tavalla ole ihmiselle vaarallisia. Erään hiihtäjän mukaan toisen koiran katse oli ”lempeä”.
Sonkajärvellä tai lähialueilla ei ole siis syytä pelätä poikkeuksellisesti käyttäytyviä susia, poliisi tiedottaa.
Lähde: Poliisin tiedote


Saat kympillä 60 euroa pelirahaa ja ilmaiskiekat

Yhdellä 10 € talletuksella saat

  • 60€ pelirahaa
  • 25 ilmaiskierrosta Book of Deadiin
  • Bratislavan kasinomatkan arvonta

1 Kommentti
  1. tymy sanoo

    Kaukaasian paimenkoira on aina vaarallinen, jopa isäntäperheensä jäsenille.

Jä vastaus

Your email address will not be published.