Ravintolan oli määrä avautua jo 17. maaliskuuta kunnes koronapandemia sotki suunnitelmat.

Viikko sitten avautui Helsingissä uusi Viinibaari Apotek. Se sijaitsee Helsingin Lapinlahdenkadun vanhassa Joutsen-apteekissa, uutisoi Helsingin Sanomat.

Vuonna 1912 paikalla avatun Joutsen-apteekin huonekalut ovat alkuperäiset. Se oli viimeinen alkuperäisessä asussa oleva apteekki Suomessa ja on suojeltu rakennuslailla. Apteekkia piti viime vuosiin saakka apteekkari Bengt Mattila. Toiminta Kampissa ei kuitenkaan kannattanut, eikä sivutoimilupaa toiselle apteekille myönnetty. Joutsen-apteekki suljettiin.

Upean tilan uusi elämä

Ravintoloitsija Tio Tikka tarjosi tilalle uuden elämän. Ravintolan rakentaminen oli pitkä ja byrokraattinen urakka, jota suunniteltiin ja rakennettiin kaksi vuotta.

– Kaikkiin muutoksiin piti hakea lupa. Jos vaikka halusit siirtää yhtä kaappia, siitä piti tehdä hakemus, Tikka kertoo Helsingin Sanomille.

Tikka otti viinibaarin suunnittelussa mallia ravintola Careliasta, joka sijaitsee myös entisen apteekin tiloissa.

– Apteekki ei ollut suojeltu, mutta Careliassa säilytettiin vanhaa kalustoa ja ilmettä, Tikka kertoo.

Päätuotteena Viinibaari Apotekissa on nimen mukaisesti viini, mutta ravintolasta saa myös pieniä ruoka-annoksia. Asiakaspaikkoja on yhteensä 75, joista on koronarajoitusten takia käytössä puolet. Ulkoa löytyy myös terassi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.